AgentTomek
New member
Witajcie,
Kupiłem sobie nowy telewizor Sony KDL-W805 55". Musiałem zmienić miejsce, bo tam gdzie był stary ten by nie wszedł
. Powiesiłem na ścianie TV, podłączyłem Blu-Ray-a z amplitunerem Pionner VSX-920 i jakimiś głośnikami Monitor Audio (sorry, ale nie mam pojęcia jakie
). Obraz normalnie żyleta, ale dźwięk tragedia, zamiast basu było dudnienie. Zresetowałem więc amplituner przeczytałem 70 stron instrukcji, i to co zrozumiałem wklepałem do amplitunera, jest lepiej niż było wcześniej, ale nadal względem tego na początku kaszana. Ten zestaw kupiłem z 2-3 lata temu w sklepie i sprzedawca za 250zł mi ustawił wszystko. Cały zestaw to:
Dwie kolumny monitor audio (każda z nich ma 4 złącza - 2 czerwone i 2 czarne)
Pionner VSX-920
Sony Bravia KDL-W805 55
Więc tak: chciałbym prosić Was o doradzenie mi jak ustawić equalizer, aby był podbity bas i jednocześnie było słychać głos, jak skonfigurować falę stojącą (standing wave). Dzięki.
Kupiłem sobie nowy telewizor Sony KDL-W805 55". Musiałem zmienić miejsce, bo tam gdzie był stary ten by nie wszedł
Dwie kolumny monitor audio (każda z nich ma 4 złącza - 2 czerwone i 2 czarne)
Pionner VSX-920
Sony Bravia KDL-W805 55
Więc tak: chciałbym prosić Was o doradzenie mi jak ustawić equalizer, aby był podbity bas i jednocześnie było słychać głos, jak skonfigurować falę stojącą (standing wave). Dzięki.