Pioneer vsx-930 problemy z pilotem.

darekdaryl

New member
Witam
Czy ktoś z Was spotkał się z problemem niekiedy niereagujacego pilota. Zdarza się to przy używaniu radia internetowego ale także i media server poprostu przy przełączeniu na dane źródło nie działa od początku lub też po jakimś czasie. Na pozostałych źródłach działa bezproblemowo. Przy radiu internetowym i media server w przypadku problemów z pilotem zawsze działają przyciski głośniej ciszej przełączanie źródeł i inne, nie działają kierunkowe i przełączanie stacji a także ok w środku. Nie mam pojęcia co może być powodem. Próbowałem jakoś rozwiązań ze zmianą hdmi bo czytałem gdzieś ze to może być problemem lecz nie pomogło.

Cezarek21

New member
Mam podobny problem w VSX-924 i bywało tak, że nawet potrafił mi się ampli zawiesić przez to że wciskałem kilkakrotnie np. przycisk od zmiany głośności gdy nie reagował za pierwszym razem. Chciałem już oddać ampli na gwarę ale pomyślałem, że może problem tkwi w komunikacji pilota z amplitunerem i tak faktycznie było. Pierwsze co zmieniłem baterie i problem zniknął.
Myślę, że inne urządzenia mogą zakłócać sygnał, albo jest on tak słaby sam z siebie.
Podstawa to dobre baterie jeśli chodzi o te pionki.
Swoją drogą dźwięk z VSX-924 to dynamit i nie zraziło mnie to zjawisko z pilotem :)

Ostatnia edycja:
I

irek6311

Guest
Też to zaobserwowałem, trochę gorsze baterie i seria 924/930 słabiej reaguje na pilot.

darekdaryl

New member
Dziękuję, a jakie polecacie ja mam Panasonic alkaline, ale może sobie z nimi nie radzi, bo te od producenta to poleciały po miesiącu do kosza. Swoją drogą to ciekawe że ta zmiana źródła, głośności, dimmer, zmiany stref i większość przycisków chodzi bez problemu :) Całkowicie mi to nie przeszkadza bo często obsługuje go za pomocą telefonu.

Do góry