Pioneer vsx 922k reset?

mariombm

New member
Pioneer vsx 922k jak zrobić RESET fabryczny?

Witam Was serdecznie.
Mam problem z vsx 922k.
Ponieważ nie ma instrukcji w języku polskim, wszelkie kombinacje robiłem po omacku. I tak namieszałem, że nic mi nie działa włącznie z pilotem.

Proszę Was o schemat jak wykonać reset fabryczny:-|

Może ktoś ma kod reset od starszego modelu?

Ostatnia edycja:

mariombm

New member
Dziękuje Ci bardzo.
Możesz napisać jak chłopu na miedzy ile przytrzymać za pierwszym wciśnięciem a ile za drugim, bo kombinuje ale on mi się ciągle włącza a wyłącza.

werf

Active member
Bez reklam
Spróbuj trzymać Enter między punktem 1 i 2

1 Standby
2 Trzymaj Enter
3 Naciśnij Standby powinno zadziałać

Ostatnia edycja:

mariombm

New member
Dziękuję. Działa !!! Działa !!!

Mówi się, że jak dasz palec to rękę chcą....

Wiesz może coś na temat najnowszej aktualizacji?

Wiem, że wyszła tylko wyskakuje mi BŁĘDNY PLIK
Oczywiście ściągnąłem na pena FAT32 rozpakowałem, usunąłem rar i d...pa

Ostatnia edycja:

werf

Active member
Bez reklam
Zrób aktualizacje po przez sieć będzie łatwiej

Jak nie dasz rady daj znać wyślę ci na pw procedurę jak to zrobić

jaro6600

New member
Właśnie dostałem instrukcję PL więc spróbuję zrobić. Ale miło, że mogę na Ciebie liczyć.

Witam.
Nie potrafię uruchomić poprawnie Pioneera VSX-922. Dźwięk jest słyszalny dopiero na poziomie 30 i to płaściutki, jak z boomboxa za 50 PLN. Instrukcja w j.angielskim, nie wszystko rozumiem. Czy jest jakaś szansa podzielenia się polską instrukcją do 922 ? A może ktoś wie co zrobić z tym dźwiękiem ?

jaro6600

New member
Zrobiłem kalibrację. Podczas kalibracji dźwięk jest idealny, szum ma odpowiednią dynamikę, wszystkie dźwięki z kolumn są OK. A jak włącze radio, albo DB, to kicha....

gerus6

Active member
Bez reklam
Jakie masz kolumny, jak je masz ustawione, small czy large, czy masz subwoofer, jaki masz ustawiony tryb audio?

jaro6600

New member
Właśnie dostałem instrukcję PL więc spróbuję zrobić. Ale miło, że mogę na Ciebie liczyć.
Mam 5 kolumn bez subwoofera. Dwa fronty duże. dwa tylne, małe i centralny. To są starawe Tonsile. Ale na VSX-711 chodziły jak żyleta ! Kupiłem VSX-922 i kaplica..... no właśnie jaki mam ustawiony tryb audio ? jestem jak dziecko we mgle.....

gerus6

Active member
Bez reklam
Ustaw w amplitunerze wszystkie kolumny LARGE, przełącz audio na auto surround (jeżeli będziesz słuchać radia to przełącz na stereo) i zrób poprawną kalibrację (za pomocą dołączonego mikrofonu)

Ostatnia edycja:

jaro6600

New member
Aktualizacja softu w VSX-922

Witam !

Zrobiłem aktualizację VSX-922 i teraz nie działa mi przewijanie na liście plików z pendrive i z dysku sieciowego po DLNA :( Nie działa też Enter aby wejść do katalogu. Można coś zrobić ? Te same funkcje z tego samego pilota działają na BD-150 podłączonego do wzmacniacza....

Do góry