PIONEER VSX-922 + BDP-150 + JAMO S 606 SUB 260 dobry wybór???

norbi99

New member
Witam szanownych forumowiczów. Planuję zakup zestawu kina domowego tj.
PIONEER VSX-922 + BDP-150 + JAMO S 606 + SUB 260

Z uwagi na Waszą obszerną wiedzę na temat kina domowego, doradźcie mi proszę czy taki zestaw jest ok do mojego salonu. ok 21m2. Dołączyłbym rzut salonu ale nie moge dodawać linków. Zestaw głównie do TV>muzyka>film. Czy cena ok. 4300zł jest dobrą ceną za taki zestaw? No i czy ten sprzęt jest wart takiego wydatku? Za wszelkie podpowiedzi z góry dziękuje.

gerus6

Active member
Bez reklam
Jaki to niby jest lepszy amplituner za 1500zł od Pioneer VSX922?

Ostatnio edytowane przez moderatora:

norbi99

New member
nie potrafie powiedzieć ile % na muzyke. Chciałem tylko sie dowiedziec czy taki zestaw jest wart 4000zł, czy może jest opcja kupna czegoś tańszego co zagra na podobnym poziomie. Aha na głośniki jamo s 606 jestem zdecydowany na 99%. Czy jakiś tańszy ampli podejdzie do tego zestawu?

gerus6

Active member
Bez reklam
Tańszego nie kupuj, chyba, że droższy. Pioneer w tej cenie to jest najlepsza opcja. Zalety dostrzeżesz po odpowiedniej kalibracji tego amplitunera.

yogobela

New member
Powiem tak.... z tego co się już zdążyłem zorientować to akurat na tym forum Pioneer nie jest polecany. Dlaczego to tak naprawdę trochę zagadka.
Model 922 Pioneera nie dostał nagrody EISA za nic. A jeszcze teraz gdy go można kupić za śmieszne 1500-1600 to jest moim skromnym zdaniem naprawdę okazja. Ja zastanawiałem się nad nim lub Yamahą 673,773. Poszedłem do salonu ,posłuchałem , pobawiłem się i już prawie zamówiłem.... ale właśnie wyszedł jego następca model 923 z dwoma wyjściami HDMI i zamówiłem właśnie jego.

Tylko dlatego że osoby sprzedające sprzęt na tym forum go nie sprzedają wcale nie oznacza że jest beee.... a wszystkie inne firmy cacy...

norbi99

New member
Czyli chyba to jest taki zestaw jakiego chcę :) Teraz musze tylko znaleźć najtańszą opcję zakupu. Mam nadzieje żę uda sie kupić ten zestaw troche taniej, bo niestety troszke przekracza mój budżet. Gdzie uderzyć po wycenę sprzętu?

gerus6

Active member
Bez reklam
Napisz do blackninja, pomyśl o lepszych głośnikach

norbi99

New member
Nie nie. Dokładać można w nieskończoność. To i tak już o wiele za duża kwota od tej którą na początku zakładałem. Jak coś kupie to na pewno podzielę się wrażeniami, ale narazie remont jeszcze trwa...

Dodaję jeszcze poglądowy rzut mojego salonu
8gqe.jpg

Ostatnia edycja:

blackninja

ninja
Pomagam
VIP
Powiem tak.... z tego co się już zdążyłem zorientować to akurat na tym forum Pioneer nie jest polecany. Dlaczego to tak naprawdę trochę zagadka.
Model 922 Pioneera nie dostał nagrody EISA za nic. A jeszcze teraz gdy go można kupić za śmieszne 1500-1600 to jest moim skromnym zdaniem naprawdę okazja. Ja zastanawiałem się nad nim lub Yamahą 673,773. Poszedłem do salonu ,posłuchałem , pobawiłem się i już prawie zamówiłem.... ale właśnie wyszedł jego następca model 923 z dwoma wyjściami HDMI i zamówiłem właśnie jego.

Tylko dlatego że osoby sprzedające sprzęt na tym forum go nie sprzedają wcale nie oznacza że jest beee.... a wszystkie inne firmy cacy...
Ostatnio nie jest polecany za sprawą naszych przygód z ich serwisem. Model i jego funkcje są tutaj pominięte.

norbi99

New member
Witam. Ostatecznie wybór padł na ampli Onkyo 626 + Jamo S 606 + sub 260. Wbudowane WiFi i bluetooth sprawiły, że zrezygnowałem z Pioneera vsx 922. Wrażenia z odsłuchu bardzo pozytywne, jestem w pełni zadowolony. Subwoofer trzęsie całym domem :) Teraz trzeba wszystko porządnie poustawiać, zapoznać się z wszystkimi bajerami amplitunera no i w końcu obejrzeć jakiś dobry film. Pozdrawiam

Do góry