Pioneer VSX-921

CzarnaPłyta

New member
Jak ktoś chce więcej basu bez ręcznego modyfikowania pasków eq, może pokombinować z profesjonalną kalibracją akustyczną a głównie chodzi mi tutaj o advanced eq time position. Pionek zaleca tutaj ustawienie 30-50ms (gdzie w kompletnym ustawieniu auto standardowo jest bodaj 160ms, masakra górnego pasma) aczkolwiek ustawienie najniższe czyli 0-20ms daje ciekawy rezultat jeśli chodzi o niskie i średnie rejony pasma ale znowu mocno "tnie górę" aczkolwiek amplituner jest jasny więc z niektórymi kolumnami może się to sprawdzić. Aktualnie używam 20-40ms z all channel adjust i na bas nie mogę powiedzieć nic złego a fronty u mnie to maleńkie Tagi v.2 B-40!.

ellah

New member
Hej,

Potwierdzam, przestawienie na 20-40ms i ponowna kalibracja przy all channel adjustment daje u mnie tez o wiele lepsze rezultaty.

Pytanko - jak sluchacie muzyki, djamy na to z CD lub hd playera (czyli stereo) - na jakim ustawieniu najlepiej dla Was brzmi? Auto surround - czy tez wybieracie jakis predefiniowany (np. ROCK/POP)??

rysiekzielon

New member
witam

jestem swiezym uzytkownikiem forum, jak i posiadaczem pioneer-a 921. powiem tak - mam problem ze wszystkim....
1-jakie wybrac ustawienie do odsluchu na stereo (2 fronty CANTON GLE 490) nie posiadam jeszcze subwoofera
2-jak wejsc na eq by ustawic wszystkie parametry (nie moge wydobyc basow z tego sprzetu, dopiero jak dojde do -10 w sile glosu)

prosze o pomoc i pozdrawiam

lavidaloka

New member
Witam mam pytanie od wczoraj uzytkuje tego pioniera i mam pewien problem, czy jest jakas mozliwosc zeby ustawic wszystkie kolumny przednie tylnie i centralna zeby dzwiek byl taki sam?? tak wlasnie mialem na poczatku a po ok godzinie uzytkowania zmienil sie i teraz 2x tylnie dzialaja jak w kinie domowym czyli ewidentnie graja slabiej niz 2x przednie probowalem ustawiac na speaker a+b itp na ustawienia 3 dolnych przyciskow i nic nie dziala a byc moze jest to cos banalnego co przeoczylem :)

krzysiek1980

Active member
Bez reklam
Poszukaj w trybach czy nie masz czegoś takiego jak 5 Ch stereo lub All Ch. stereo.

Ostatnio edytowane przez moderatora:

lavidaloka

New member
znalazlem tylko zwykle stereo i extra stereo ale o zmienia sie tylko jakos dzwieku w przypadku tego drugiego tylnie dalej graja slabiej i tak jakby nie wszystko, przekopalem instrukcje i tez na nic takiego nie natrafilem :/ btw w kazdym razie dzieki za szybko odpowiedz :) bede walczyl dalej pozdrawiam

ikar1975

Active member
Bez reklam
Zobacz jeszcze na pilocie masz obok stereo , standard i tam w opcjach na koncu moze byc stereo wielokanałowe zagmatwana ta instrukcja:razz: Pozdro

Do góry