Pioneer VSX-820-K

AlvinE51

New member
Witam.
Mam zamiar kupić zestaw kina domowego.Zdecydowałem się na zakup Amplitunera Pioneer VSX-820-K. Są dwa modele VSX-820 i VSX-820-K , Nie wiem czym one się różnią ???.Potrzebował bym rady fachowców również w kwestii doboru zestawu kolumn wraz z subwooferem.Czytałem , przeglądałem różne fora i ludzie piszą różnie, jedni polecają KODA inni JAMO.Dlaczego Pioneer ?? Dlatego że jest podobno dobrym sprzętem za niewielkie pieniądze.Jeden z forumowiczów napisał że pod taki Amplituner dobrał zestaw kolumn firmy KODA i dżwięk wbił go w fotel, ale nie napisał jaki to model KODA.

Proszę Was o pomoc i doradzenie co kupić ,ponieważ nie chciał bym po zakupie żałować że kupiłem coś a nie poradziłem się fachowców. Dziękuje.

killpit

New member
Nie słyszałem aby dzwięk z Kody kogoś wbił w fotel :)
Amplituner przyzwoity lecz ja proponuję odsłuchać zanim zakupisz coś!
Posłuchaj tego pionka jak również Onkyo 608 i H/K260
Głośniki to jak najbardziej Jamo 606,Klipsch,Quadral,Tannoy,Dali

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Kody wbił w fotel ? Widocznie kolega poprzednio słuchał muzyki z walkmana .
Jeśli stosując taki punkt odniesienia- to ok.
Nie napisałeś w jakich warunkach ma grać ten Twój sprzęt, jakie masz od niego oczekiwania ? Jaka klasa cenowa?

AlvinE51

New member
Sprzęt będzie grał w pokoju 20 m2. Max kwota to 3000 zł jaką mogę wydać na amplituner,zestaw kolumn i odtwarzacz BluRay.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
to wystarczy Ci spokojnie na :
Pioneer VSX 520+ BDP 333 Plus ekstra kolumny Jamo 506.
O ceny pisz do Blackninja

pkomp

New member
ee no nie obrażaj pan walkmana :)

na tamte czasy sony robił ten sprzęt nie do pobicia pod względem jakości i walkmana i słuchawek do niego(dousznych oczywiście)....teraz zostały tylko słuchawki bo te mp3 to miernoty

co do ampli się zgodzę - one praktycznie niczym się nie różnią(prócz możliwości obsługi ipoda w 820)

Do góry