Pioneer VSX 528, 828, 923 różnice

spinacz66

New member
Bez reklam
zgadza się:smile: kiedyś czytałem pismo wydawane z IDG Kino Domowe ale się rozleciało lubię posiłkować się fachową prasą

lm648

Banned
.....mi się podobają ich testy i recenzje są rzetelne

Wtrącę "swoje 3gr" czytałem i jednych na A (red. nacz. Kisiel) i drugich na AV (red. nacz. Kulpa) przez wieeeeeeeeeeeele lat (tracąc jednocześnie przy tym "trochę kasy" na zakup) i stwierdzam subiektywnie, że ich testy można rozbić o kant d...py, to "artykuły sponsorowane", każdy sprzęt wg. testujących jest super lub jeszcze bardziej superowszy ..... czyli nie ma co się podniecać ich obiektywnością.
Walczą o przetrwanie na rynku pisząc to co chce ......... (odpowiednie wstaw w miejsce kropek) producent/dystrybutor/sprzedawca :D tendencja ta uwidoczniła się w ostatnich 10-15 latach .... wcześniej było prawie dobrze :)

Mi się podoba naczelny Klupa :)

.. za co? ... za "felietony sponsorowane" zwane szumnie testami :D

Ostatnia edycja:

spinacz66

New member
Bez reklam
czytam ich od 6 lat i nie odniosłem że testują za sponsorig czy to kolumny czy tv różnych marek znaczek dodatkowych rekomendacji dają tylko tylko sprzętowi co na to zasłużył.Dobrze testuja wychodzi to w co rocznym rankingu sprzętu roku że ludzie nie głosują na ten sprzęt co wybiera redakcja chodź są wyjątki(Plazmy panasa od paru lat wygrywają w kategorii tv) Każdy ma swoje spostrzeżenia ale wystarczy porównać ich testy z zachodnimi portalami AV i sie zgadzają z postrzeżeniami

lm648

Banned
... nie będę przekonywał do "swoich racji" ..... mówiąc o "testach-felietonach-sponsorowanych" mam na myśli sprzęt audio .....

spinacz66

New member
Bez reklam
co do sprzętu audio to mnie denerwuję że przeważnie testy są na najwyższych modelach mało co na średnich i budżetowych modelach w półkach cenowych

I

irek6311

Guest
Co do KD to od Pioneer VSX-528 polecę bo nie odbiega brzmieniem od VSX-923 w KD i stereo ,
a odnośnie wzmacniaczy D od Pioneer to słuchałem na swoich kolumnach A-50 i A70 ...
jakby ktoś nie wiedział to uznał by brzmienie za te z klasy A ,
może to wina moich kolumn ale muzyka jest bardzo przyjemna dla ucha i metalicznego cyfrowego brzmienia tam brak ,
tak na koniec to wcale nie tak łatwo uzyskać dobre brzmienie ze scalaka (D klasa) i dobre wzmacniacze są w cenie .

Ostatnia edycja:
Do góry