Pioneer VSX 528, 828, 923 różnice

werf

Active member
Bez reklam
widzę ale nie mówcie że amplif klasy D zagra dobrze tak jak klasy A,B

Baa zagra i to lepiej tu masz jeden amplituner z tanim słabej jakości wzmacniaczem klasy D i drugi jakże audiofilskim wzmacniaczem klasy AB
Proponuje ci odsłuchać samemu na prawdziwych urządzeniach a nie YT i potem wysuwać wnioski i spostrzeżenia

Attachments

• IMG_0129.jpg
    IMG_0129.jpg
    35,1 KB · Wyś: 92

spinacz66

New member
Bez reklam
poczytaj testy na Hi-FI ,A-V naczelny Klupa tam testuję porównywałeś osobiście na płytach audiofilskich wzmacniacze klasy A i D?ja akurat miałem ta przyjemność do tego pokój 30m zaadoptowany akustycznie na niedrogich głośnikach Zollera i jakoś w brzmieniu była zauważalna w reiestrach

Scrollek

Member
Nie kompromitujcie się poczytajcie o "waszych wspaniałych wzmakach klasy D"
Klasa pracy wzmacniacza - słownik audio na www.hifi.pl
Wzmacniacz klasy D - słownik audio na www.hifi.pl

Wzmacniacz klasy D posiada Pioneer LX90 Susano oraz Pioneer A70 więc piszesz, że grają cyfrowo? tak co drugi pisze tutaj same głupoty

Pioneer A70 nie jest żadnym wybitnym wzmakiem, każdy AB w tej cenie zagra lepiej, Pioneer LX90 Susano to inna para kaloszy ale tez inna cena. 7 bardzo mocnych końcówek mocy musi kosztować ale czy jest aż tak wybitny w tej cenie? Śmiem wątpić, ampli w cenie 6-7+ wzmak stero za 10k, zmiażdzy tego LX90. Bardziej wolałbym Marantz - AV7005 + MM7055 + MM7025 niż tego LX90.

gerus6

Active member
Bez reklam
werf pokazuje konkretny przykład, a ten znowu swoje :) podaj czego to niby słuchałeś, jakich wzmacniaczy?

"Pioneer A70 nie jest żadnym wybitnym wzmakiem, każdy AB w tej cenie zagra lepiej" podaj przykład? tylko nie pisz, że Marantz PM7004 :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:

spinacz66

New member
Bez reklam
płyt Helen Sung Anthem for a new day(Concord2014),Jeff Ballard time's tales(Okech2014) audiofilskie wydania mogące służyć jako płyty testowe.Gerus sam przyznasz że w każdym przedziale cenowym np.4000zł wzmak a,b zagra lepiej od d podałeś sam przykład

Scrollek

Member
Music Hall a35.2, NAD C356, Arcam FMJ A19, exposure-1010, Cambridge Audio Azur 651A, Audiolab 8200 A zagrają lepiej

obawiam się że i PM7004 zagra lepiej

Ostatnio edytowane przez moderatora:

gerus6

Active member
Bez reklam
NAD C356, Arcam FMJ A19 oraz Marantz PM 7004 były odsłuchiwane z Pioneer A70 ciekawe dlaczego wybrałem Pioneera (w dodatku nie było to tylko moje zdanie)

Scrollek

Member
Jeszcze raz chciałem przypomnieć że to nie wątek o stereo a amplitunerach kina domowego

ale dyskusja zeszła na niewłaściwy tor, proponuje doradzić który z modeli pionka pytający ma wybrać:
jak tanio to 528 jak ciut drożej to 923, w cenie do 1600zł ciężko będzie znaleść tak wyposażonego konkurenta do KD

Pozdrawiam

dmk84

New member
kolejna wojna na temat amplitunerów:!: i znowu się okaże że cały świat audio to 3 firmy:!: (denon,onkyo,yamaha)
Po za tym kto słucha muzyki poważnej na ampli za 1300pln:!::?: to tak samo jak by kupić zestaw hi-end za kilkadziesiąt tys pln i sluchać mp3:!:

werf

Active member
Bez reklam
ale dyskusja zeszła na niewłaściwy tor, proponuje doradzić który z modeli pionka pytający ma wybrać:
jak tanio to 528 jak ciut drożej to 923, w cenie do 1600zł ciężko będzie znaleść tak wyposażonego konkurenta do KD

Pozdrawiam

Owszem ale to ty wmieszałeś tam teorie o wzmacniaczu klasy D. A te Pioneery takowego nie mają

Scrollek

Member
nie wojna tylko wymiana zdań:) tu jest bardzo spokojnie na audiostere to już by siekiery latały. Notabene po forum muratora (gdzie kazdy jest największym fachowca i profesorem z danej dziedziny) jest to drugie najgorsze forum na jakim bywam (mowa o audiostereo). Jak nie masz 10k na klocek to się lepiej nie odzywać.

spinacz66

New member
Bez reklam
gerus nie widzisz przykładu bo nie posłuchałeś tych płyt na swoim pionku i nie porównałeś go z dobrym wzmacniaczem klasy A to w twoim pionku bałagan będzie w rejestrach i instrumentach ta a 70 też sprzęt audio ale inna klasa wzmacniaczy.Dla czego audiofile nie kupują amplifów klasy D tylko A i gramofony czy spotkałem się że wracaja to magnetofonów szpulowych bo ich stać i znaja się co dorze zagra kto nie ma budżetu to kupi klasy d i bedzie go chwalił

Ostatnia edycja:

spinacz66

New member
Bez reklam
widzicie tak samo jest z płytami cd niby są jakościowo super a większość melomanów wraca do winila tu też była by dyskusja co lepsze jest.to masz na BD koncert? mi chodziło o wydania cd albo vinily.BD nie słuchałem koncertów bo nie lubię tu macie próbki audiofilskiego wydania jazz Helen Sung Anthem for a New Day - Helen Sung | Songs, Reviews, Credits, Awards | AllMusic i innych na takich nagraniach się testuję wzmacniacze i kolumny stereo

Ostatnia edycja:
Do góry