Pioneer vsx-520

mac-76

New member
Witam.
Stałem się szczęśliwym posiadaczem amplitunera, pioneer vsx-520,. Do tego nabyłem zestaw 5.1, JBL SCS 200.5,
Mam problem, gdyż nie wydobywa się dźwięk z subwoofera.
Proszę o pomoc, czy moje podłączenia są niewłaściwe, czy ustawienia amplitunera?

Z góry dzięki.

I

irek6311

Guest
Przeprowadż konfigurację amplitunera automatyczną ,
w instrukcji obsługi jest to jasno opisane ,
Monitor out do telewizora podłącz to będzie menu na ekranie TV ...
ustaw poprawnie co masz podpięte w ustawieniach kolumn lub pierwsza zakładka auto konfiguracja z podłączonym mikrofonem .

yureek

Klub HDTV.com.pl
VIP
Witam.
Stałem się szczęśliwym posiadaczem amplitunera, pioneer vsx-520,. Do tego nabyłem zestaw 5.1, JBL SCS 200.5,
Mam problem, gdyż nie wydobywa się dźwięk z subwoofera.
Proszę o pomoc, czy moje podłączenia są niewłaściwe, czy ustawienia amplitunera?

Z góry dzięki.

z tego co mi się wydaje to wszystkie pionki maja podobne menu (menu na wyświetlaczu, ekranowe po podłączeniu TV ma dopiero 921 o ile mi wiadomo), a wiec:
- dolny klawisz RECEIVER
- SP SETUP
- SP SET
- Subwoofer (SW) zmień na PLUS

ponadto możesz zmienić w tym samym menu Front (F) na LARGE jeżeli chcesz aby bas był również przekazywany na fronty lub SMALL jeżeli tylko na suba, przy czym po jakiejkolwiek z tych zmian sprawdź czy gra sub, gdyż SW pewnie samo zmieni się YES, jakby coś to wróć do opcji SW i zmień znów na PLUS
pozdrawiam

mac-76

New member
Wszystko podłączone, skalibrowane, satelity grają, center gra, a SW nie gra bez względu czy jest na PLUS czy na YES.
Podłączyłem go do wyjścia PRE SUB OUT

yureek

Klub HDTV.com.pl
VIP
Wszystko podłączone, skalibrowane, satelity grają, center gra, a SW nie gra bez względu czy jest na PLUS czy na YES.
Podłączyłem go do wyjścia PRE SUB OUT

podłącz z PRE SUB OUT w ampli do L i R konektem "Y" w subie, popróbuj z ustawieniami w ampli, crossover na 120Hz i głośniki Front,Center i Surround na SMALL a sub PLUS lub YES, jeżeli podłączyłeś w subie pod LFE, zobacz czy jak wyłączysz Dolby Digital itp. czy sub zacznie grać np w 2.1
pozdrawiam

ikar1975

Active member
Bez reklam
Jeszcze w setup sub na on sprawdz .Pozdro a i zmiana w ustawieniach na 5.1 nie 5.0 .pozdro u widze ze auto kalibracja zrobiona to powiedz mi co robi gdy dochodzi do testu własnie suba?

Ostatnia edycja:

ikar1975

Active member
Bez reklam
Powinien wyskoczyc błąd a jesli go widzi to cos nie tak chyba ze nie zaznaczyłes ze w sub w zestawie wiec go omija.

mejkun

New member
Witam, odkopałem topic ponieważ mam ten sam problem... chyba. Otóż nie mogę zmusić suba do działania z w/w amplitunerem. Co dziwniejsze subwoofer buczy gdy tylko podłączy się kabel RCA do gniazda pre out. Buczy i nie gra, ustawiony 5% czy 100% mocy nie wydaje z siebie oczekiwanego dźwięku. Dziwi mnie to, że owy sub podłączony kablem do chociażby telefonu gra jak należy, to samo tyczy się podpięcia pod wyjście karty dźwiękowej.

Ktoś ma jakiś pomysł co może być nie tak? Sub ma 2 wejścia LINE IN. Kupiłem już specjalną przejściówkę "Y" i dalej nic. Sprawdzałem na kilku kablach i słychać tylko buczenie.

Do góry