Pioneer LX73 vs H/K AVR660

mors111

Active member
Bez reklam
ciekawe jaki jest faktyczny pobór mocy , bo 330W w SC-LX73 - 330W jakoś nie powala , gdzie sporo tańsza konkurencja ma 2x tyle

a papierowe 180W przy takim poborze to ledwo starczy na 2 kanały

Trakkah

New member
Jeżeli nie zależy Ci na 3D to warto także odsłuchać onkyo 5007. Posiadam kolumny Kef IQ 70 i całkiem fajnie się to zgrywa. Cena jest teraz bardzo przyzwoita a ampel jest wart uwagi. Wcześniej użytkowałem 805-tkę na której z jednym z wypowiadających się tu kolegów robiliśmy odsłuchy w konfrontacji ze sprzętem marantza i harmana. Mam nadzieję, że będzie miał "odwagę" :) przyznać publicznie, pomimo faktu, że jest zwolennikiem sprzętu zza oceanu, że onkyo zrobiło na nim ogromne wrażenie. Faktem jest, że po odsłuchu rozpoczął przygotowania do wymiany swojego sprzętu......:)

Tak, robiliśmy konfrontację - Onkyo 805 vs Marantz 7001 vs H/K 980. Tak, Onkyo zrobiło wtedy na mnie wrażenie i nigdy tego nie ukrywałem :) Ale szkoda że nie napisałeś sam co było dalej, że jednak Onkyo nigdy nie zagościło w moim domu i że po odsłuchu Onkyo kupiłem... Pioneera a obecnie wróciłem do Harmana :)
A wymiana sprzętu to już trwała od dłuższego czasu, gdy zaczęła się zabawa z poszukiwaniem najbardziej odpowiadającego mi brzmienia :)

@Norbunio: I jak wrażenia po dłuższym już okresie osłuchania z Pioneerem? :)

Ostatnia edycja:

gebolek

Banned
Obydwaj wiemy, że onkyo nigdy nie zagości w Twoim domu chociażby dlatego, że ja je mam :), a nasze spory na temat co lepiej brzmi sprawiają mi sporo uciechy.
Ustalmy natomiast jedno. Pionek w Twoim przypadku był zaledwie przerywnikiem, swojego rodzaju zapchaj dziurą przed zakupem właściwego sprzętu. Chociaż jestem posiadaczem onkyo to jak najbardziej podzielam opinie, że harman to fajnie grający klocek ale mnie bardziej odpowiada onkyo.
Ktoś napisał, że bajery nie są ważne ale ja twierdzę, że jeśli dźwięk każdy odbiera inaczej, więc odbiór jest sprawą subiektywną, to właśnie te bajery są rzeczą mierzalną, mającą wpływ na to jaki sprzęt kupujemy.

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Trakkah

New member
Obydwaj też wiemy że byłem bardzo bliski zakupu Onkyo 805 :) To że go jednak nie kupiłem to nie z Twojego powodu, że go masz w domu. Bo skoro zrobił na mnie takie ogromne wrażenie to powinienem tym bardziej skopiować Twój zestaw :) Jednak wolę inne brzmienie... pamiętasz jak określiłeś Onkyo i Harmana jeśli chodzi o dźwięk, co robią?
I Onkyo też by było, jak to nazwałeś "zapchaj dziurą przed zakupem właściwego sprzętu" :) Więc zamiast kupować i po miesiącu, dwóch sprzedawać zaoszczędziłem sobie problemów a przede wszystkim pieniędzy na odsprzedaży i postanowiłem poczekać na zakup "właściwego sprzętu" :)
Oj nigdy nie spieram się co "lepiej brzmi" tylko mówię że "brzmi inaczej". Niby drobnostka a robi dużą różnicę :)
Hmmm skoro to dźwięk każdy odbiera inaczej to chyba właśnie przy wyborze kierujemy się brzmieniem, żeby mi się podobało jak to gra a nie że ma dwa bajery więcej :) Wole mieć fajne brzmienie zamiast kilku niepotrzebnych bajerów :)

Ostatnia edycja:
Do góry