Witam!
Od 2 tygodni posiadam 50/90..ogladam z 2,5 -3,0. I coz.obraz super..ale oczywisice czasmi jedynka lub dwojka z n-ki nie zachwyca. To wszystko zalezy do kopii i jaosci transmisji.
Ja za sowj zaplacilem 7999 z polska gwarancją w sklepie we wroclawiu i mysle ze to warto czy dalbym 16 tys za 60 cal.nie wiem chyba za duzo w porownaniu do zysków w postaci wiekszego obrazy...bo bedzie on jeszcze mniej wyrazny przy SD.....
Ale nawet jak obraz jest zly....to po prau minutahc sie przyzwyczajasz..
Jelsi chodzi o scaling do 1080 ..to temat jest troszke zawily....
W ampli do 3 tys..sa to proste systemy elektroniczne i nie ma co oczekiwac cudów.....w ampli za 6-8 tys..mozna oczekiwac codów..ale czesto nie sa one az tak cpektakularne jak czlowiek chcialby oczekiwac...
I pamietajcie UP scaling jest ze zrodel analogowych........wiec jelsi masz n-ke po HDMI to przepusci sygnal bez obróbkli ....ostanio Denon 1910 wprowadizl calowanie po HDMI....mam go od tygodnia i mam wrazenie ze obraz ze zwyklych programow jest lepszy..ale nie jest jakas okrutna poprawa...( no i DENON 1910 to tez srednia półka)
CO do wieszaka...ja powisilem sowjego 50/90 na zwyklym wieszkau za 160 zł.....poprxzendia plazma wisiala na trakim za ponad 1500 zł..i zapewniam was ze wisala tak samo....

A i jeszcze jdno ..niedrogo kupilem od KIKIEGO ustawienia kalibracynje do pioniera...obraz moim zdaniem lepszy....Wifrma profi chce za kalibracje w domu 1000 zł....ale nie wiem czy obraz bedzie 10 razy lepszy...
Ogolnie z plazmy jestem bardzo zadowolony...choc razem z ampli i satelita to ponad 1 KW

ale coz..licznki sa od tego zeby sie kręciły

kiki napisał:
jak masz dobry sygnał to ok.