Brak upłynniacza 24 fps - judder nie akceptowalny,
550 watt na godzinę.
Plazma to TV na całe życie: jak kupisz to nie sprzedaż.
A z jakim Oledem porównywałeś?
Plazma KURO deklasuje na foto OLED TV.
Plazma to TV na całe życie: jak kupisz to nie sprzedaż.
Każdemu to co lubi. Ja też zwolennik Plazm kupiłem Oleda. Przez chwilę maiłem włączone w domu obok siebie Plazmę i Oleda....Szarości na Oledzie jakoś nie widzię. Raczej bardzo dobrą czerń. Może to kwestia ustawień, nie wiem.
W każdym bądź razie z Oleda jestem zadowolony.
plazma dalej u mnie, ostatnio porównałem ja z oledem z drugiego pokoju i stwierdziłem ze ma u mnie dożywocie
Wyłącz Dolby Vision w OLED i dopiero porównaj obraz .
Plazmy mają śladowe ilości NIT-ów. Obecnie z jasnością na poziomie max 150 NIT plazmy to balast technologiczny.
Idą drastyczne podwyżki cen energii elektrycznej. Zapowiadanych rekompensat za 2020 nie widać a plazmy lubią bardzo prąd.
plazma sprzedana za 3 tys, ojciec z synem przyjechali po nią 400km i porównali sobie na spokojnie z moim Oled i cytuje "szkoda ze takich plazm nie można kupić jeszcze nowych ", żaden Oled nigdy nie dorówna krp600a pod względem czerni, mialem w domu jak pisałem wcześniej kuro jak i Oleda i wiadomo 4k HDR super ale ciemne sceny tylko plazma.Kolega kupił ostatnio OLED65GX3LA zamówił kalibrację i czerń w ciemnych scenach nie jest czarna tzn była dla niego czarna poki nie zobaczył tego samego materiału na plazmie