tom napisał:Witam, mam taką prośbę do Masta_J, abyś pisał w swoim imieniu, a nie innych, to po pierwsze (...)
Obiecuję Ci zastanowić się nad Twoją prośbą.
Pozdrawiam,
tom napisał:Witam, mam taką prośbę do Masta_J, abyś pisał w swoim imieniu, a nie innych, to po pierwsze (...)
tom napisał:Dziękuję bardzo ArtS007 za rzeczową odpowiedź.
Te pytanie pewnie nigdy nie pojawiłoby się na forum, gdyby nie to, że gdy, np. wyłączam plazmę na noc wyłącznikiem sieciowym i włączam następnego dnia ponownie, to nie przechodzi ona w stan czuwania (moim zdaniem tak powinno być) tylko włącza się automatycznie na ostatnie źródło sygnału z którego korzystałem. Ale już nie będę przynudzał, kończę ten temat i dziękuję za wszystkie wypowiedzi w tym temacie.
Pozdrawiam
pspot napisał:(...)
Dziwne to by było dopiero wtedy: chce ogladac telewizor, podchodze żeby go włączyć, a on się włacza ale tylko w stan czuwania....
ja tylko w kwestii "brzęczenia" też to mam i też mi przeszkadza, poprzednika czyli 507XA reklamowałem, plazma była najpierw w serwisie w Warszawie za drugim razem pojechała do Gdyni, moim zdaniem te ingerencje nic nie poprawiły i pewnie grałby dalej gdyby go "szlag nie trafił".rosi napisał:Tydzień temu po półrocznym szukaniu telewizora w końcu kupiłem nowy telewizor. Najpierw myślałem o Sharpu, potem o Philipsie a w końcu padło na plazmę i Pioneera PDP-LX5080D.
Do porównania mam CRT Sony Trinitron 29", a więc jeden z lepszych telewizorów CRT oraz monitor 21" LCD NEC na matrycy IPS podłączony do komputera (tu porównywałem różnice w technologii LCD-plazma). Pioneer'a mam podłączonego na razie jedynie do anteny naziemnej oraz do Play Station 3 przez HDMI.
* Szybkość odtwarzania, płynność ruchu, Ocena: 10/10
Ekran w Pioneerze jest bardzo szybki. Widać że technologia LCD jest tu wciąż w tyle. W Pion
* Inne: Brzęczenie
To zależy pewnie od konkretnego modelu, ale mój Pioneer brzęczy. Brzęczenie słychać dość wyraźnie w cichych scenach i nie będe ukrywał że jest to męczące (oglądam z 3-3,5 metrów). Do tego brzęczenie zmienia siłe w zależności od chwilowej jasności obrazu. Chyba zgłoszę tę awarię do DSV Trading.
No to byłoby na razie tyle
Masta_J napisał:Czy ktokolwiek zna inny telewizor (ew. jaki?) który zachowuje się tak jak Pioneer?
Bo skoro dla kolegi to jest takie dziwne to pewnie setki odbiorników tak się nie zachowują...
Pozdrawiam,
pspot napisał:(...)
I zastanów się logicznie: jak podchodzisz do telewizora to tylko po to zeby go włączyc w stan czuwania i się zastanowić czy chcez oglądać czy nie ( i potem szukać pilota żeby go włączyć), czy żeby go jednym wcisnięciem włączyć i oglądać??
(...)