Pioneer 5090 vs Sony

unsu

New member
Planuję zakup TV i po długich rozważaniach w końcu wybrałem 3 opcje:

1. Pioneer 5090

2. Sony 46x4500

3. Sony 46x5500

Czy warto wciąż "wchodzić" w plazme ? Czy warto czekać na x5500 i kiedy się w koću pojawi ? Czy różnica między x4500, a pioneerem będzie duża i na czyją korzyść (głownie chodzi o SD, bo jak wiadomo nasze HD to fikcja oprócz 2-3 kanałów)

Pozdrawiam

Kapral_Hicks

Klub HDTV.com.pl
vip
Podświetlenie nawet led z local dimingiem nie jest podświetleniem piksel w piksel, ja wiem w czym te różnice pózniej wychodzą i bawiąc się nawet 46x4500 nie byłem zadowolony. Moim zdaniem 5090 to troszke przy droga inwestycja, najlepszym wyjściem na tą chwile jest kupno w miarę taniej i dobrej plazmy np panasa z serii X i poczekanie na oledy.
Jeśli chodzi zaś o SD to ja to widze tak, mianowicie samo 576p potrafi już dać bardzo dobry obraz co potwierdzają odwarzacze xde czy np technologia nowego philipsa na ledach. Niestety sprawa wygląda tak, że najwięcej pogarsza obraz skalowanie przez sam dekoder takie np enki czy cyfry robią z tego obrazu kompletną masakre, wiec tu nie prędko wyjdzie tv który wyciągnie z tego dobrą jakość :(. Prędzej doczekamy sie większosći kanałów w HD

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
porównywaliśmy wszystkie dostępne telewizory do plazmy Pioneera.
Jeszcze nie znaleźliśmy następcy dla Pioneera. Niebiescy mają też korzystna cenę.

unsu

New member
Zanim wejda OLEDY ktore beda mialy ok. 50 cali mina pewnie 3-4 lata, cena bedzie zaporowa wiec trzeba znow czekac az spadnie, do tego dochodzi jeszcze czas na dopracowanie technologii i robi nam sie czas po ktorym i tak bedzie trzeba zmienic tv. A Pioneer w porownaniu do Sonego jest tani jak barszcz. Myslicie ze nie warto czekac na x5500 tylko brac pioneera ? No i kiedy sie w koncu pojawi ?

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
to już decyzja należy do Ciebie .
Z całą pewnością X 5500 nie będzie lepszy od Sharpa 52XS1.
Ja wybrałem Pioneera.

BaDD

Member
Zapominasz, że te dodatkowe 4 cale pionka to spora różnica, w jakości odbioru a zatem i w cenie.
Ja też wybrałbym Pioniera.

plejak

Banned
Kupno plazmy

Spokojnie czekaj mamy dzis najniższe kursy waluty euro/usd w koszyku w stosunku do pln.W magazynach zalega towar zakupiony przez hurtowników po maxymalnie wysokich cenach gdu złotówka się osłabiała.
Dam przykład - chciałem kupić rok temu obiektyw z długą ogniksową przy kursie usd 2 pln euro euro 3,40 w szczycie tego roku 3,90/4,90 dzis masz 2,82/4,07, za kwotę 1 tys zł używany 700 zł jeszcze miesiać temu nowy kosztował juz 1.400 a uzywany aż 1000.(tak bardzo zdrozał dzięku zmianie kursu walutowego)Dzieki temu iz mamy koniec recesji towary eksportowe zaczną masowo tanieć(jak waluta , akcje na gpw wzrosły od lutego juz przeszło 65%- zagranica masowo sprzedaje walutę wymienia na pln i kupuje polskie papiery wartosciowe.
Te chore ceny telewizorów i sprzętu foto sprowadzane z UE niebawem sie skończą.Wiec czekaj i nic nie kupuj bo drogo....
Przedwiduję dalsze znaczne umocnienie złotego .Teraz bedzie jazda w dół.

http://www.skapiec.pl/site/cat/21/comp/348607
to nie jest dobra cena.

Kapral_Hicks

Klub HDTV.com.pl
vip
Hmm to może warto było by wziąć pod uwagę prezentacje jeśli już chce się kupić tak drogi tv, z którego naprawdę będzie się zadowolonym. Wybiera się przecież pod siebie a wiadome, że każdy trochę jednak inaczej odbiera jakość obrazu (jednemu przykładowo będzie przeszkadzać efekt halo na x4600 a innemu mruganie plazmy).
Nie orientuje się w cenach takich usług ale zobaczyć tv w domowych warunkach, w naturalnym oświetleniu i przy preferowanym sygnale, to co innego niż warunki sklepowe;)

MarcinCC

Banned
kto miał prezentacje ten wie , że to sama radość wybór najlepszego.

Ale zdanie ... no coment.

Ja polecam koledze w pierwszego postu iść do sklepu i sobie popatrzeć gdyż może i Kuro jest najlepsze ale ma wiele wad np. problem z płynnością czego X4500 nie ma.

unsu

New member
Moglibyście może podać jakiś link do testu pioneera, bo szukam i szukam, a nic nie moge znaleźć.

Kiki, czytam ze zrozumieniem dlatego dobrze przeczytałem na Twojej stronie, że tylko u Was w Polsce można zamówić prezentację dlatego też zadzwoniłem. Szczerze mówiąc strasznie mnie irytują Twoje odpowiedzi na pytanie kogoś, kto pyta się co lepsze X czy Y. Zawsze musisz wcisnąć coś o tej prezentacji, masz reklamy i starczy, nie muszisz jeszcze się wszystkim narzucać. Naprawdę pod twoim postem widać duży napis PREZENTACJA ! Przepraszam za off-topic, ale nie pasuje mi to więc napisałem co o tym myślę.

MarcinCC, problem jest taki, że pioneera nie jest tak łatwo w sklepie znaleźć.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Pioneer jest sprzedawany w sklepach specjalistycznych .
Marka się bardziej szanuje niż inne - więc między kapustą w marketach nie występuje.
Są dostępne w sklepach dealerów bez problemu ( jeszcze).

Do góry