Pilot uniwersalny - wszystko o pilotach uniwersalnych.

prodigy

New member
Interesuje mnie możliwość sterowania przez ekran dotykowy (jak się tym steruje - coś w rodzaju nawigacji?), możliwość dodania nowych przycisków na ekranie, czy wydaje się Wam funkcjonalny. Ogólnie bardziej podobają mi się takie piloty ale może są jakieś przeciwwskazania.

Proszę o podpowiedzi. I z góry dziękuję.

tigersky

New member
Oskar Pro 10w1

Niedawno nabyłem pilota Oskar Pro 10w1. Obsługuje 7 urządzeń (TV, SAT, DVD, DVD-R, HDD, audio, ramka cyfrowa). Obsługa części urządzeń zaprogramowana kodem, część nauczona od nowa, część zmodyfikowana. Ogólnie działa to rewelacyjnie mając na uwadze stosunek jakość/cena.

Jednak mam kilka pytań do użytkowników tego pilota:

1. Do czego służy przycisk TV/SAT? Nic o nim nie znalazłem w instrukcji.
2. Czy jest możliwe nauczenie pilota, żeby np. po wybraniu SAT "douczyć" kilku klawiszy z innego oryginalnego pilota (np. wybiera SAT i mam obsługę dekodera + głośność TV)?
3. Czy jest możliwe włączenie jednym przyciskiem kilku urządzeń?

jgx

New member
Bez reklam
2. Czy jest możliwe nauczenie pilota, żeby np. po wybraniu SAT "douczyć" kilku klawiszy z innego oryginalnego pilota (np. wybiera SAT i mam obsługę dekodera + głośność TV)?
3. Czy jest możliwe włączenie jednym przyciskiem kilku urządzeń?
1. nie wiem zadzwoń na pomoc techniczną - strona w necie i daj znać tu
2. Tu umieją nawet nawet tanie piloty uniwersalne więc ten napewno tak - jak wyżej
3. w tej sprawie dzwoniłem jak wyżej i odpowiedż brzmi NIE - ale w tej cenie byłoby dziwne - kto kupowałby wtedy harmony?

tigersky

New member
Niedawno nabyłem pilota Oskar Pro 10w1. Obsługuje 7 urządzeń (TV, SAT, DVD, DVD-R, HDD, audio, ramka cyfrowa). Obsługa części urządzeń zaprogramowana kodem, część nauczona od nowa, część zmodyfikowana. Ogólnie działa to rewelacyjnie mając na uwadze stosunek jakość/cena.

Jednak mam kilka pytań do użytkowników tego pilota:

Odpowiedź od producenta:
Proszę skorzystać z tabeli odzwierciedlenia przycisków dostępnej w instrukcji obsługi pilota

prodigy

New member
Witam o Logitech'ach nic niestety się nie dowiedziałem. Więc może coś z zupełnie innej beczki.

Philips TSU9600

Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie. Może komuś udało się to używać kiedyś. Proszę o opinie co o tym sądzicie.

prodigy

New member
Dzięki panowie.

Logitech 1000 oczywiście, jest to drogi gadżet i zgadzam się, że dać za niego 1000-1100 zł to trochę dużo. Ale ja mogłem go mieć za 300 max 400 zł a wtedy wygląda to już lepiej. Zapytam więc nie o cenę tylko o funkcjonalność.

Czy opłaca się go brać i jak działa ekran dotykowy, czy są z nim jakieś problemy po dłuższym czasie użytkowania, jak bateria, czy jest czytelny itp.

ranczo

New member
Bez reklam
jak dla mnie pilot powinien być obsługiwany jedną ręką (bo druga może być zajęta trzymaniem szklaneczki ;) )
wiec lepszym rozwiązaniem jest Harmony One - tez ma dotykowy wyświetlacz

blady73

New member
witam
pytanko, czy logitech 600-650 rzeczywiście po zaprogramowaniu będzie miał dokładnie takie same funkcje ja n-box rekorder (EPG< setup, n-portal, vod?)
2 pytanie- warto dołożyć 50-70 zł do 650 dla kolorowego wyświetlacza, czy są jeszcze jakieś inne różnice między tymi pilotami?

ranczo

New member
Bez reklam
w oprogramowaniu pilota robisz co chcesz i jak chcesz wedle upodobań wszystko z bazy internetowej gdzie są niemal wszystkie rodzaje pilotów a jak, którego brakuje to można go nauczyć

msx

New member
logitech harmony 300

witam
czy jest mozliwosc wpisywania tekstu z tego pilota ?
mam vu+ultimo i nie wiem jak nauczyc harmony 300 zeby mozna wpisywac tekst a pod klawiszami widnieja literki
czy ktos moze mi cos powiedziec na ten temat
pozdrawiam

KubaArek

New member
Bez reklam
Logitech Harmony 600 problem

nie mogę zaktualizować pilota :(

Inicjalizacja usług
Pobieranie danych pilota
Logitech Harmony Remote Software version: 7.7.0
Wersja sprztu: Board 1.1.0 (0x15:0x1C)
Wersja oprogramowania firmware: 0.2
Regionu [0]: 0.2
Regionu [1]: 0.2
Regionu [2]: 0.2
Regionu [5]: 0.0
Regionu [11]: 0.0
Pobieranie danych pilota - pomyślnie
Sprawdzanie informacji o wersji
Sprawdzanie informacji o wersji - pomyślnie
Przerwanie stanu uśpienia pilota
Przerwanie stanu uśpienia pilota - pomyślnie
Pobieranie informacji o stanie pilota
Pobieranie informacji o stanie pilota - pomyślnie
Przesyłanie danych pilota do Internetu
Trwa inicjowanie pilota. Czekaj...
Przesyłanie danych pilota do Internetu - pomyślnie
Zakoczono
Komunikowanie się z urządzeniem Pilot Harmony. i stoi na 3% ,czekałem kilka godz i dalej to samo
proszę o pomoc

GregL

New member
procontrol ktos cos wie?

Witam wszystkich,
Czy ktoś miał może styczność z pilotami Procontrol? Właśnie znalazłem ofertę w internecie na polskiej stronie a człowiek, z którym rozmawiałem, mówił również o sterowaniu światłem, ogrzewaniem no i przede wszystkim całym sprzętem. Zastanawiam się jeszcze, czy dzięki ich aplikacji propanel nie przerobić swojego iphone'a na pilota. Co sadzicie? Cena wydaje się całkiem przystępna, jak na pilota uniwersalnego z ekranem dotykowym i takimi możliwościami. Ktoś coś słyszał? Widział na żywo? Będę wdzięczny za wszelka pomoc.

Do góry