Pilot uniwersalny nie wyszukuje telewizora

zywiec123

New member
Cześć wszystkim otóż mam dość nie typowy problem z moim dość starym i chińskim telewizorem :D . Gdy ustawiam tak żeby pilot szukał sam kodu telewizora to po jego znalezieniu telewizor i tak nie reaguje na niego. Gdy próbuje sam szukać kod z pamięci pilota i gdy znajdę ten "ODPOWIEDNI KOD" to w pilocie działa kilka przycisków i te kilka przycisków nie robią to co powinny np. numerem 5 podgłaszam... Ogólnie problem z pilotem bym olał ale w telewizorze jest zepsuty panel z guziczkami niby kable w środku nie są po przerywane ani nic a telewizor i tak nie reaguje...

Telewizor to: JPE LCD TV L32A1P2

Pilot to: thomson roc3205

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Przyczyn może być naprawdę wiele.
Ale pilot działał i nie działa , czy w ogóle nie zadziałał ?

zywiec123

New member
Tylko że specjalnie ten pilot zakupiłem gdyż kiedyś tylko z nim telewizor potrafił się połączyć. Zawsze były problemy z zakodowaniem pilota do tego telewizora ale teraz to nie wiem co się dzieje.

zywiec123

New member
@gatar pilot zakupiony został nie dawno wiec raczej nie zresztą mam jeszcze 3 takie same na wszelki wypadek zakupiłem gdyż ciężko go znaleźć i jest to samo.

slawko_23

New member
Bez reklam
A samo programowanie jest odpowiednio przeprowadzone? Jaki sygnał używasz na tym tv, tzn do czego potrzebny ci ten pilot, masz jakiś analog jeszcze z kabla?

Do góry