Pilna pomoc przy zakupie nowego Tv. Prosze pomozcie.

Blondas25

New member
Witam serdecznie wszystkich. Mam problem przy zakupie pewnie jak wiekszosc z nas. Bylem wczoraj w sklepie ogladalem samsunga d8000 lcd led. Robi wrazenie. Ale poczytalem troche i okazuje sa lepsze. Na tv planuje wydac 7500 zl. Glownie bedzie sluzyl do ogladania filmow. Czasem bede gral w PS3. Interesuje mnie full HD, oraz full 3D, min 40 cali, wysoka jakosc, ostrosc i czystosc obrazu. Mam n-tv, a w najblizszym bede planowal zakup subwoofera i 2 glosniki moze od harman&kardon. Tv bedzie na scianie pln-zach. Okna od strony pln. Bardzo licze na wasza pomoc z gory dziekuje.

Blondas25

New member
dodam ze czesciej ogladam tv wieczorami, odlegosc ogladania to 3 m i siedze na wprost. Matryca czy bedzie blyszczaca czy matowa nie gra roli. Licza sie dla mnie parametry techniczne oraz jak napisalem wczesniej czystosc i wysoka jakosc obrazu oraz zeby posiadal full HD i full 3D to dla mnie bardzo wazne wiec licze na pomoc osob kompetentnych. Uprzejmie dziekuje

facet

Member
Bez reklam
Może Sharp 52LE830 ???
Ja czekam do 10go grudnia na resztę kasy i bede go kupował.
Rozważałem jeszcze Panasonoic 50VT30 i również D8000.
Na razie wygrywa Sharp:)
Panas odpadł tylko dlatego że tv u mnie długo chodzi więc góre wzięły pobory energii. D8000 też super, ale jakość obrazu o pici włos lepiej na Sharpie:)

facet

Member
Bez reklam
A to niedobrze:( Bo chyba nie dodają okularków w zestawie.
Chcąc dokupić 2 sztuki trzeba się liczyć z jakimis 5ma stówkami wiecej:(
Do Sharpa przynajmniej 1ną parę dodaja:)

Blondas25

New member
zakup okularow to pikus. Panasonic odpada gdyz jest to plasma a mnie interesuje led. A ten sharp ma aktywne 3d? A co z Toshiba? Podobno tv sa na wypasie, maja full hd a z 3d to nie wiem jak u nich. Czestotliwosc ktora mnie interesuje to min. 600 Hz. Gosc w sklepie powiedzial mi ze przy zakupie warto zainwestowac w kabel hdmi 4.1 czy cos takiego bo mowil ze ten 3.1 nie daje rady w 100 procentach. Ile w tym racji to nie mam pojecia.

gosc_niedzie

New member
Sharp le830 jest czołowym modelem w swojej klasie cenowej, seria 8000 Philipsa to jednak wyższa klasa cenowa (na poziomie wymienionej wyżej serii 8000 Samsunga)

Blondas25

New member
dziekuje wszystkim za podjecie tematu. Zdecydowalem ze kupie samsunga ue46d8000. Podoba mi jego obraz (wiem ze trzeba go skalibrowac) desing. A to ze jest tam jedna para okularow no coz jak stac mnie na taki tv to na okulary mysle ze rowniez. To tak jak z autem jak Cie stac na kupic bmw, lexusa lub merca tzn ze stac Cie na ich utrzymanie. Temat uwazam za zamkniety i jeszcze raz dziekuje

Do góry