Cześć wszystkim, od jakiegoś czasu czytam Wasze forum w poszukiwaniu odpowiedniego dla siebie telewizora. Dzięki tematom w tej kategorii wiem, że to na czym mi najbardziej zależy to matryca natywna przynajmniej 100 hz. Oczywiście, fajnie by było gdyby telewizor miał 4k oraz jak najmiejszy input lag, ale są to kwestie drugorzędne - może być też dobry FHD.
TV ma służyć głównie do oglądania zmagań Angielskiej Ekstraklasy oraz do wieczornego filmu z dziewczyną. Bardzo spodobał nam się Sony w755c (mi z powodu danych technicznych - dziewczynie z wyglądu
) , natomiast niestety nigdzie go już nie mogę znaleźć... Fajnie byłoby uzyskać coś podobnego/lepszego.
1.Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 20m2
2.Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 1,8-2m
3.Ile osób zasiada przed telewizorem ? 1-2
4.Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? Na wprost
5.Telewizor ma stać czy ma wisieć ? Docelowo wisieć - chwilowo stać
6.Jak słońce świeci w pokoju? Pokój jest oświetlony od strony południowej - raczej mało istotne gdyż telewizor jest oglądany głównie wieczorami
7.Jaki masz obecnie telewizor ? Nie mam, ale stwierdziłem że czas najwyższy kupić
8.Co chcemy aby telewizor posiadał ? Natywna matryca minimum 100Hz,
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora ? Docelowo telewizor kupowany pod mecze Premier League w nc+
10.Jakie urządzenia ? PS4
11.Ile godzin dziennie ma pracować telewizor ? 3h średnio
12.Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? Nie wiem - w laptopie wolałem matową, w telewizorze nie mam porównania, więc jest mi to obojętne.
13.Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? Mecze piłkarskie
14.Czy zamierzasz serfować po internecie ? Raczej nie, ewentualnie youtube
15.Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? Raczej rzadko
16.Preferencje co do marki ? Sony
17.Preferencje co do wielkości ? 40"-43"
18.Co Cię denerwuje w telewizorach ? Nie wiem - jak wspomniałem w tym momencie nie mam TV
19.Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? Głównie wieczorami
20.Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? najlepiej do 2500 zł, max 3000 zł
21.Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? bez różnicy
TV ma służyć głównie do oglądania zmagań Angielskiej Ekstraklasy oraz do wieczornego filmu z dziewczyną. Bardzo spodobał nam się Sony w755c (mi z powodu danych technicznych - dziewczynie z wyglądu
1.Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 20m2
2.Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 1,8-2m
3.Ile osób zasiada przed telewizorem ? 1-2
4.Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? Na wprost
5.Telewizor ma stać czy ma wisieć ? Docelowo wisieć - chwilowo stać
6.Jak słońce świeci w pokoju? Pokój jest oświetlony od strony południowej - raczej mało istotne gdyż telewizor jest oglądany głównie wieczorami
7.Jaki masz obecnie telewizor ? Nie mam, ale stwierdziłem że czas najwyższy kupić
8.Co chcemy aby telewizor posiadał ? Natywna matryca minimum 100Hz,
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora ? Docelowo telewizor kupowany pod mecze Premier League w nc+
10.Jakie urządzenia ? PS4
11.Ile godzin dziennie ma pracować telewizor ? 3h średnio
12.Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? Nie wiem - w laptopie wolałem matową, w telewizorze nie mam porównania, więc jest mi to obojętne.
13.Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? Mecze piłkarskie
14.Czy zamierzasz serfować po internecie ? Raczej nie, ewentualnie youtube
15.Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? Raczej rzadko
16.Preferencje co do marki ? Sony
17.Preferencje co do wielkości ? 40"-43"
18.Co Cię denerwuje w telewizorach ? Nie wiem - jak wspomniałem w tym momencie nie mam TV
19.Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? Głównie wieczorami
20.Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? najlepiej do 2500 zł, max 3000 zł
21.Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? bez różnicy