Pierwszy kanał UHD w Polsce już jesienią. 4K nadchodzi?

gerus6

Active member
Bez reklam
Smiesznie tu jak w filmach Barei.
Gdyby jezyk polski, byl tak popularny jak angielski, czy hiszpanski, albo troche latwiejszy dla tlumacza google, to obcokrajowcy, usilujacy przetlumaczyc zawartosc tego watku, musieli by chyba dojsc do wniosku, ze "Polska, to jest dziwna kraj", w ktorym 4k jest gorsze od HD, ktorego zreszta nie ma.
I tlumacz teraz biedny emigrancie., ze to nie kraj, tylko tubylcy i uspokakaj , ze schizofrenia nie jest zarazliwa,
A narzekanie na wszysko wokol, chocby rzeczy ktore jeszcze nie nadeszly, to nasza najbardziej kultywowana tradycja narodowa.
Najlepszy post miesiąca, ciekawe dlaczego krytykują nowy kanał UHD tylko tacy co nie mają telewizora 4K.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Bubufat tak jak napisałem ja po części się z Tobą zgadzam ale też nie jest do końca z tym kupowaniem że ktoś musi kupić... nic nikt nie musi kupić tylko może kupić...znam wielu co z tym co kupili 2-3 lata temu będą siedzieć aż im sięrozwali bo nie są maniakami kina i to co mają im wystarcza ..
Część ludzi takich jak np. ja - jak tylko kupiłem pisałem i to nie raz że to co kupiłem to tak na 5-6 lat i nie ma takiej opcji żebym coś innego kupił ...gdyż po pierwsze wiadomo z góry że co rok lub dwa coś nowego wchodzi, a po drugie za wiele innych fajnych rzeczy jest ( przyjemności) na które co roku wolę wydawaćniż kupować co dwa lata np. nowy amplituner... Będę kupował tv do sypialni i się zastanawiam czy właśnie 55 cali czy też obecny tv wrzucę do sypialni ( troszkę szkoda bo drogi ale ...),a do salonu kupię 65 cali ale to jeszcze chwilę więc mam czas i być może kupię tv 4k ale nie dla 4k tylko że potrzebny będzie tv - jeśli już... a jaki to jeszcze pomyślę...
To co Kiki pisze to też warte przemyślenia.. tylko za dwa lata już zapewne tak jak pisałem wielokrotnie tylko tv 4k będą więc problem dla ludzi będzie rozwiązany..

Co do marudzenia o którym pisałeś to znam sprawę też z pracy z zagranicą bo kiedyś zpoprzedniej firmy wysłali mnie i troche tam sobie pracowałem i nawet tam marudzą ludzie którzy w Polsce zarabiali powiedzmy 3-4 tys do ręki, a tam zarabiali po 7-8 tys do ręki to i tak marudzili taka natura niektórych osób..
Mi osobiściejest dobrze w RP oczywiście mogłoby być lepiej ale nie narzekam i nie marudzę a uważam że to co człowiek może mieć tutaj czy gdzieś indziej to w 80% zależy od nas samych, a te 20 % to szczęście bez którego zapewne jest bardzo bardzo ciężko..

A w przypadku kanałów 4k w RP jestem pesymistą bo nie wierzę tak jak napisałem wcześniej patrząc na jakość hd kanałów i tu nie ma nic wspólnego z marudzeniem - bo z natury jestem człowiekiem który nie marudzi a działa ... ale tak jak pisałem mam nadzieję że się mylę i kanały w 4k będą miały jakość filmów z BR. Pozdrawiam.

Ps. A najważniejsze w tym wszystkim jest to że niedługo będę w Kazimierzu o ile żonka nas do wiezie :) i miło dwa dni zlecą - czego i Tobie życzę.

Ostatnia edycja:

vvv

Well-known member
Bez reklam
Nie lubię pisać tego czego NIE WIEM a jak wcześniej pisałem !
Będzie Nowy Kanał z 4 K i jak Będzie ZŁY to będę Go krytykował !!!!
Poczekamy pewnie do jesieni i będziemy już wszystko wiedzieli :)

perkusja5

New member
Coś w tym jest. Ja kupiłem dawno temu telewizor roku Samsung 40 około 5tyś zł- nie pamiętam modelu ale FHD. Fajnie - tylko jak się pojawiły tak naprawdę kanały w FHD to telewizor oddałem rodzince bo telewizor był już dla mnie za stary. Teraz jak na dobre wejdzie 4k czy 8k to wybiorę dobry telewizor na wyrost nie kupuje.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Wiesz jest to jakieś rozwiązanie tylko niektórzy jednak będą kupować w tym roku albo w przyszłym i decyzję trzeba podjąć :) najlepiej mają Ci którzy są zadowoleni z dotychczasowych swoich tv.

pantomima

Banned
Kiki - fanie że w końcu coś sprostowałeś. A wiec jezeli zakup tv 4k í stysfkcja z jego korzystania to 85" - niby oczywista oczywistość jak i cena takiego tv ,fajnie co ...

8k - to bd w takim razie ze 110"

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Titanica jakby puścili na Polsacie w święta to do dziś by się nie skończył ;)
Co do magicznego 4K, to ja oczywiście grzecznie czekam, a jakże.
Jednak zanim nastąpi ten piękny moment, to mam cichą nadzieję, że w międzyczasie po 10 latach doczekam się też prawdziwego FHD w tv.

To trochę tak jak z rozpieszczonym dzieckiem, jeszcze jednej zabawki dobrze nie rozpakował, a już chce następną ;)

Do góry