szpigiel9 napisał:Ja też czekałem na ta ogromną różnicę jaką mial dawac ten box. W kanałach sd trzeba by sie mocno przygladać to może coś dojrzy na plus w porównaniu do syfru+. Obraz lux jest na francuskim kanale luxHD a na naszym nsport przeplatany raz sd raz hd( ten hd i tak gorszy od francuskiego) . Myślałem o jakiejs prawdziwej rewelacji,że ten upskaling do 720 czy 1080 będzie przynajmniej mocno widoczny a to nic. Chyba, że by jakiś fanatyk zaczął liczyć te piksele. Dźwiek jest naprawdę pierwyj sort ale obraz bez różnicy a tak się śmiałem z obrazu AXN na syfrze a tu te same dno na tych AXN. Podłączyłem do anteny 60cm i jakiegoś konwentera wymienianego z rok temu przez fachofca na lepszego od tego co oferowała syfra+. Na pocieszenie wbijam sobie w głowę że po miesiącu wymieni się na rekordera i wtedy dojda te nowe możliwości zwiazane z dyskiem 250G i usługami. Może ten Discovery HD będzie taki jak ten lux a nie nsport. I może teraz najgorsze rozczarowanie tym obrazem mam już za sobą i czas na same pozytywy. Obraz nsport porównywałem przełanczając na film
puszczony z nagrywarki LG 198 po hdmi w 1080i ( zwykły PAN TADEUSZ z gazety) i był duuuużo lepszy od tego HD i po moich pieknych snach. Ja OSOBIŚCIE LICZE NA ITI i nie żałuję że odeszłem z cyfry, ale opisuję tu faktyczne spostrzeżenia. Pies jest pogrzebany pewnie w tym że jak sie czyta takie zwroty jak-- powalający na kolana, rewelacja , kosmos itp. to jak sie samemu zobaczy to powala na kolana ale w drugą stronę. Proszę się nie zrażać jest wszystko bardzo ładnie tylko nie liczyc należy na powalanie na kolana i kosmiczne różnice bo jest tylko kapke lepiej niż było.
Źle robisz nie czytając instrukcji. Jest tam dość wyraxnie napisane, że regulacja głośności nie działa na łączach cyfrowych (HDMI i S/PDIF).Nie mogę sterować głosem za pomocą pilota n'ki. TZN jak mam podłączony sprzęt przez hdmi only. Gdy przełącze po euro jest ok. Czy to znaczy że muszę jeszcze połaczyć tv z nbox za pomocą chinch? Bo nie wiem co źle robię.
Większość kanałów jest w 2.0. Póki co tylko TVN i TVP nadają coś od czasu do czasu wielokanałowo (mówię ogólnie, nie o n). DiscoveryHD ma być cały czas w 5.1.ps. czy odbieracie jakieś programy z dd 5.1? Bo mój wzmacniacz wykrywa tylko dd 2.0. Tzn że albo nie ma innych albo nie potrafi zidentyfikować sygnału (chociaż to by było dziwne bo z dvd zawsze wie co jest)
Miałem to dwa razy na początku - komunikat informujący o złym połączeniu i na zmianę komunikat informujący o wczytywaniu listy kanałów, do tego brak reakcji pilota.krecio napisał:Nie wiem czy to komus pomoze![]()
Ja mam juz drugiego n-boxa. Pierwszy po dwu godzina zwyczajnie zdechl. Najpierw myslalem, ze to wina instalacji antenowej i rano juz mialem zainstalowana nowa. Lacznie z konwertrem i czasza. Teraz mam 115 cm i chyba to dobrze.. Ale do rzeczy: otoz objawy padniecia byly takie - na ekranie nic, ciemnosc. W panelu n-boxa pojawil sie za to czerwony trojkacik. I dwie godziny restartowania nie pomogly. Zdechl i juz. Za to w Saturnie w Jankach gdzie kupilem to wczoraj bez problemow (dla mnie) wymienili na nowy. Wyglada to tak, ze anulowana jest cala umowa i podpisywana jest nowa. Ja przy okazji dokonalem korekty pakietow. W kazdym razie sugeruje proste rozwiazanie jesli tuner nie pracuje - wymienic.
Bardzo dobre pytanko, czy ktoś może na nie odpowiedziec ? I czy jest faktycznie 'karta dekodująca' , bo miało nie byc slotów i kart, wszystko miało byc w bebehach bestii... Gdyby to działało to hoho...Gie napisał:Czy ktoś z osób mających n, ma jakiś tuner DVB-S z modułem umożliwiającym dekodowanie Conax? Jeśli tak to czy mógłby sprawdzić czy karta z n-boxa dekoduje kanały ze "starego" transpondera TVN-u w DVB-S?
RaAaF napisał:Druga kombinacja to żółty na pilocie 728 i ustawić parametry menu .
Sam żółty i 728 raz spowodował odpalenie decodera.
RaAaF napisał:Co do slotów to jest jeden na karte i jest karta, przypisana do konkretnego dekodera. Slot jest na panelu przednim a prowadzą do niego drzwiczki
Eleganckie rozwiązanie.