Moje wrażenia...
Witam,
Po tygodniu poszukiwań dekodera, wczoraj nastapił ten dzień !!! JEST. Pierwsze wrażenie ...hmmmm - jakie to pudełko małe !! Ale nic to montuje.
Mam antene w spadku poz Canalu więc nie ma problemu - chodzi. połączenie kablami HDMI z n- ki do amplitunra ( Phl 9000 ) potem HDMI na LCD Sam. R51B - teoretycznie najlepsze połączenie z możliwych ! I to Zonk !!! Nie działa Telefon na partyline i tam miła pani mówi, że tak sie nie da !! Cytuje " Platforma nie jest przygotowana do takiego połączenia !!! Musi pan połączyć bezpośrednio box do TV" OK tak zrobiłem ! Zaczeło działać !!! Ale jak pomyślałem nad tym co zrobiłem to mało mnie nie trafiło !!! Nie po to kupiłem Ampli z HDMI żeby robić jakieś cuda ! Połączyłem jeszcze raz po swojemu i działa ! Ale tylko chwile

Zaczeły sie problemy z dźwiękiem ( po minucie zanikał) więc SPDIF z n do Phila - działa ! Czyżbym miał lipne kable HDMI czy co ???
Czas ocenić jakość obrazu. Dobrze, że siedziałem - KATASTROFA !!
Liczłem że będzie super a tu .....Da sie oglądać tylko Disco HD i Luxe ale w końcu ile można oglądać jak facet poluje na węza w Afryce !
TVN -y mogą być AXN - y, Cinemaxy,1,2,3 -ka - tragedia. Na Canalu było o wiele lepiej !!!! ( mam Samsunga DSB-A300 W) Podsumowując, miałem ciekawą
jakość ( DVP 9000 scaluje obraz) i dobrą oferte, teraz mam n-ke ( czyli Disco i Luxa) i problem jak podłączyć Canal do Ampli ( mam jedną antene ), bo wyczytałem ze moge uszkodzić konwerter i jak to zrobić ???
Ale i tak czekam na tuner z HDD i polepszenie oferty programowej. Daje n-ce szanse na poprawe
i jeszcze jedno :
Czy można zmienić kolor wyświetlacza na boxie ?
U mnie wszystko świeci na niebiesko a tu ... czerwony - ni jak nie pasuje
A nawet logo n jest niebieskie - mam nadzieje za Recorder będzie niebieko świecił !!