Wlasnie panowie z lodzkiego serwisu RAGZ zabrali mi moj tv...

Zdecydwalem sie go reklamowac, bo po powrocie z krotkiego urlopu wlaczylem sobie wiadomosci i wokol wypalonego pixela rozjazyla sie dziwna biala poswiata, co zdecydowanie przeszkadzalo w ogladaniu.
Jeden z serwisantow powiedzial ze reklamacja moze potrwac, bo musza sie skontaktowac z centrala Loewe i wyjasnic sprawe uszkodzonego pixela. Wspomnial tez, czym mnie zmartwil, ze reklamacja moze nie byc uwzgledniona, bo kinesko z jedenym uszkodzonym pixelem spelnia jeszcze nromy iso.
I tu pojawia sie moje pytanie: czy wiecie cos na temat standardow ISO dotyczacych ilosci uszkodzonych/wypalonych pixeli w telewizorach kineskowpowych? Czy wogole sa takie normy dla CTR?
Po pobierznym przegooglowaniu nie znalazlem zadnej odpowiedzi.
Dolaczam kolejne zblizenie tego uszkodzonego pixela, tym razem znacznie wyrazniejsze.
Za tydzien mam dostac odpowiedz z serwisu, co i jak.
Zeby nie robic calkowitego offtopa, po niecalych 3 miesiacach uzytkowania Aventosa jestem umiarkowanie zadowolony.Przebarwienia, o ktorych pisalem wczesniej prawie zniknely (to rowniez zglosilem jako usterke - ciekawe co zrobia) Do pelni szczescia berakuje mi wejscia component. Poza tym jest naprawde OK. Mam tylko niadzieje ze po naprawie nie bede musial znowu wzywac serwisu i znosic tego potwora po raz kolejny z drugiego pietra