Witam wszystkich.
Mam problem, posiadam 55xf9005 i chciałbym go zamienić na:
55xh9096/55q80T/lg55b9.
Co do xf nie mam jakiś większych zastrzeżeń no może do kątów oglądania ale liczyłem się z tym bo matryca Va. Dlaczego wymiana na xh, model na 2020 nowszy android dłuższe wsparcie więcej ustawień, Dolby Vision, Dolby Atmos, Airplay2 i pilot po bluetooth bo w xf to porażka. Na q80T lepsze kąty widzenia szybszy system, mnóstwo ustawień udogodnień, dźwięk, obraz i dźwięk dostosowujący się do otoczenia i inne bajery. Lg b9 wiadomo Oled wszystko niby naj... Ale boję się tego wypalenia matrycy o czym tak wiele czytałem, to po pierwsze. Po drugie kiepska widoczność w nasłonecznionym pomieszczeniu i nie chodzi mi o to że słońce pada bezpośrednio na tv ale ogólnie że nie bardzo nadaje się do jasnych pomieszczeń. I trzecia że bardzo słabo skaluje w sd. Nie oglądam tv z naziemnej anteny ale podobno nawet starsze filmy strasznie wyglądają. Tv ma służyć przede wszystkim do Canal+ Netflix YouTube. Filmy przede wszystkim, wiadomości, sport także
ale nie jestem zagorzałym kibicem. No i gry od czasu do czasu. Mam jeszcze parę dni na oddanie posiadanego xf dlatego pytam czy warto go wymienić na podane wyżej modele. Xf zakupiłem ze względu na bardzo dobre opinie wysoko oceniane, i jakość do ceny. Będę bardzo wdzięczny za każdą sugestię i podpowiedź co zrobić i czy warto wymienić.