Może mi ktoś napisać co powinienem zrobić, aby mieć dźwięk z Netflixa odtwarzanego przez TV na kinie domowym (HK 171) ?
Dziękuję
Poradziłeś sobie?Może mi ktoś napisać co powinienem zrobić, aby mieć dźwięk z Netflixa odtwarzanego przez TV na kinie domowym (HK 171) ?
Dziękuję
Ideału to nie było i kiedy będzie kto to wie![]()
Niestety w dalszym ciągu nie udało mi się tego właściwie podłączyć.
Domyślnie mam dekoder połączony do HDMI1 a HDMI out na TV
Gdy próbuję wybrać wyjście audio system dźwięku HDMI dostaję że nie można przełączyć, aktywne są głośniki telewizora.
Próbowałem przepiąć z HDMI OUT pod dowolne HDMI ale nic. Jakiś pomysł?
Dalej nie mogę sobie poradzić do końca z artefaktami. Ruch dałem na osobisty, Perfect natural Motion na wyłączony, Perfect Clear Motion na max ni nic. Wszystko na max i nic.
Myślałem że to wina jakości sygnału ale na netflixie jest to samo. Chodzi o bardzo szybkie sceny. Używam tryby film i zjechałem trochę z kontrastem i jasnością bo jak jest ciemno to jak dla mnie wali po oczach.
Może być to wina aktualizacji ? Mam obecnie wersję
TMP171E_R.001.002.176.000
EDIT
Ponownie wrzucam zdjęcia. Teraz jest ok ? Jak to dla Was wygląda ?
Pozdrawiam
Piotrek
Jak tylko zrobię filmik to wrzucę.
Nie umiem ustawić tak jak ty masz jak mam tryb kontrastu na wyłączony. Na normalnym jest ok.
Co sądzicie?
Niestety w dalszym ciągu nie udało mi się tego właściwie podłączyć.
Domyślnie mam dekoder połączony do HDMI1 a HDMI out na TV
Gdy próbuję wybrać wyjście audio system dźwięku HDMI dostaję że nie można przełączyć, aktywne są głośniki telewizora.
Próbowałem przepiąć z HDMI OUT pod dowolne HDMI ale nic. Jakiś pomysł?
Dalej nie mogę sobie poradzić do końca z artefaktami. Ruch dałem na osobisty, Perfect natural Motion na wyłączony, Perfect Clear Motion na max ni nic. Wszystko na max i nic.
Myślałem że to wina jakości sygnału ale na netflixie jest to samo. Chodzi o bardzo szybkie sceny. Używam tryby film i zjechałem trochę z kontrastem i jasnością bo jak jest ciemno to jak dla mnie wali po oczach.
Może być to wina aktualizacji ? Mam obecnie wersję
TMP171E_R.001.002.176.000
EDIT
Ponownie wrzucam zdjęcia. Teraz jest ok ? Jak to dla Was wygląda ?
Pozdrawiam
Piotrek