A ja już na porównanie z VT30 przestałem czekać i wybrałem ST50. W porównaniu ze starym LCD to zupełnie inna galaktyka. Działania z dyskiem zewnętrznym nie mam jak sprawdzić, ale DLNA hula aż miło.
Od kilku dni cieszę się plazmą P55ST50. Jak na razie wrażenia bardzo pozytywne - jakość obrazu naprawdę powala na kolana. Wcześniej też miałem plazmę Panasonica, ale pod względem jakości obrazu dzieli je różnica kilku klas. Na początku miałem pewne problemy z odtwarzaniem danych z nośników zewnętrznych (TV nie widział pendrive'ów) ale obecnie wszystko działa prawidłowo. Jedyny problem jest taki, że czcionka napisów jest bardzo mała i niewyraźna (polskie znaki odtwarzane są poprawnie). Czy jest jakiś sposób, aby zwiększyć wielkość czcionki?
Odtwarzanie treści z widgetów, typu TVN Player, Ipla czy Iplex działa znacznie lepiej niż się spodziewałem. Z zauważonych wad mogę wskazać jedynie lekkie buczenie telewizora, gdy wyświetlane są jasne kolory (słyszalne jest to tylko w przypadku całkowitego wyciszenia głosu) oraz wspomnianą wcześniej wielkość czcionki.
Czy ktoś mógłby mi wskazać optymalne ustawienia kalibracji? Jedyne strony jakie znalazłem dla tego modelu pochodzą z USA, gdzie zastosowano inne ustawienie (inna skala). Z góry dzięki za pomoc.
Dla mnie najważniejsza rzecz: czy TV odczytuje filmy z HDD w 1080p, takie z rozmiarem np 8GB i więcej? Głównie mam pliki .mkv i dźwięk DTS, większość w 720p ale mam też 1080p. Czy filmy będą się cięły czy idą bez problemu? 1 rdzeniowy procek może sobie nie dać rady i tu będzie lipa ;(
może i będę monotematyczny jak wiele osób, ale ja się pytam, gdzie jest ten długo oczekiwany i wielokrotnie zapowiadany test ST50?
(...) żeby się ostatecznie przekonać czy brać ten model czy może coś innego od konkurencji.
Witam,
(...) Jako ze GT50 ma dwurdzeniowy procesor, spodziewam sie, ze lepiej sobie radzi z dekodowaniem multimediow niz ST50, ale w sklepach w okolicy jest ponad 400 Eur drozszy...
Dzieki!
To trochę dziwne. U mnie niestety przycina ;/
Chyba będę musiał zainwestować w lepszy router bądź dysk zewnętrzny (Linksys WRT120N nie wyrabia).
Hehe jak zauwazyles test juz mial byc 6 maja i co kilka dni nowy termin,chyba szybciej poszukasz jakis test na angielskich stronach,ja czekam tylko na jakis dobry test samsunga E6500 zeby go porownac do panasonica St50. Na Kikiego nie masz co liczyc wszystkich wpuscil w bambuko sciemiajac.może i będę monotematyczny jak wiele osób, ale ja się pytam, gdzie jest ten długo oczekiwany i wielokrotnie zapowiadany test ST50? Bo jeszcze chwila i minie miesiąc, a testu jak nie było tak nie ma
czy kiedyś dostaniemy jednoznaczną odpowiedź z ostatecznym terminem kiedy ma się ukazać lub po prostu się w końcu ukaże?
Bo pewnie jak i wielu tak i ja czekam na ten test, żeby się ostatecznie przekonać czy brać ten model czy może coś innego od konkurencji.