akurat chlopak ma racje, ze od pewnego wieku tracimy mozliwosci slyszenia pewnych czstotliwosci, dlatego m.in. starsi ludzie nie slysza swierszczy, ale chyba nie powiesz, ze skoro oni nie slysza, to ich nie slychac?
Bardzo dobry argument. Od pewnego wieku pewne częstotliwości......

k:
A na poparcie świerszcze......
A kolega wie dokładnie którego roku życia i w jakich pasma częstotliwości tracimy możliwości słyszenia???
....................nie odpowiadaj.
Buczenie jest w niskich częstotliwościach, a słuch tracimy zaczynając od wysokich.
Po 60 rż może ale nie musi pojawić się degeneracja w pasmach 8000 - 6000 Hz.
Buczenie jest w paśmie 50 - 120 Hz....
Brednie tu wypisujesz o starszych ludziach. Jeszcze świerszczami popychasz.
Brakuje tylko tego,że mohery nie słyszą nic tylko TV TRWAM i Radio Józef, co dowodzi że plazma buczy.....
Wiesz napewno iż są badania że młodzi ludzie z powodu dostępu do technologii
(GSM, bluetooth, słuchawki w uszach, koncerty itp) - ma większe uszkodzenia słuchu niż "starsi".
Co z tego wynika???
A propos wiesz ile mam lat? 30. Czy jestem stary i mam uszkodzony słuch ???
ps.
ponad połowa lekarzy z enelmedu ma plazmy z wyboru (ja też) i nie mają buczenia.
Wiem,wiem wszyscy starzy i uszkodzony słuch... :fool:
Może i jedne buczą a inne nie ale na Boga co za teoria z tym słuchem....
Powtarzam jeszcze raz jest XXI wiek - nie pasuje oddaję, mnie jakby buczał z miejsca bym oddał/wymienił. Niezgodność towaru z umową.
Biadolenie bez sensu jaki jestem biedny bo mi buczy nic nie da.
Wszystko w kwestii.
szkole muzyczna mozna skonczyc, co nie daje gwarancji posiadania dobrego sluchu. sam takowa skonczylem, posiadam 65ST50 i oczywiscie ze slychac na jasnym tle bzyczenie, bez jaj... tak samo rozmycia na twarzach i efekt 50Hz. mi akurat najbardziej przeszkadzaja plamy na twarzach, reszta jest do przyjecia, ale nie bede sie upierac, ze nie wystepuja wady, ktore oczywiscie wystepuja.
Mocna teoria, a którą szkołę muzyczną skończyłeś?
Nie rozmawiamy o tym, że nie ma wad, lecz o tym iż jeśli komuś istotnie przeszkadzają to tv nie jest dla niego. Kolejny raz kłania się sprawdzenie przed kupnem.
Ale ja też "nie bede sie upierac".
Nie mieszaj uszkodzeń słuchu z dobrym słuchem łaskawie.
Jeśli skończyłeś (jeśli wogóle) to wiesz że słuch się ćwiczy i staje się jeszcze bardziej subtelny.
Swoją drogą dobrze że bzyczenie bez jaj bo z jajami byłoby gorzej.
Na temat rozmycia/50Hz pisałem wyżej;
Temat był wielokrotnie poruszany - bez komentarza.
Pewno ludziska co nie widzą mają uszkodzony wzrok

bo w pewnym wieku pewne komórki itd....
Dzieki, nie chcialo mi sie juz odpowiadac i mnie wyreczyles. w kazdym razie, moj cel zostal osiagniety i mam nadzieje ze kupujacy st50 wezma te niedoskonalosci pod uwage.
BTW. kto jeszcze kupuje saaby?
Komuś takiemu co zadaje szybkie pytania napewno się nie chce.
Wnioskuję że tv też ci się sprawdzić nie chciało.
Forum też czytałeś po łebku bo się nie chciało...
W pierwszych stronach testu KIKI pisze o efekcie 50 Hz
i tam "stoi" sławna "drgająca torba".
http://www.hdtv.com.pl/forum/panaso...arty-kto-mnie-nie-docenia-robi-duzy-blad.html
Z podsumowania w moim poprzednim poście wynika dokładnie to co napisałeś o osiągniętym celu.
TV należy "zbadać" przed kupnem.
Ale sprytny forumowicz takie zdanie sobie wyrobi po 1-2 dniach czytania ze zrozumieniem.
Aluzji z SAAB'ami nie zrozumiałeś - to trudno, lecz była aluzją do ciebie!

Nie wiesz kto kupuje te samochody???
Już wyjaśniam : te samochody kupują ludzie którzy się chwalą ale jednocześnie narzekają po kupnie niby że och ach jaki to samochód dobry ale niedobry, a stary był taki, a śmaki,ale w sumie mi nie przeszkadza, dokładnie tak jak ty.
I tak nie widomo o co im chodzi do końca.
Tacy umniejszacze.
Jakby nie można było dokładnie sprawdzić przed kupnem - jazdy testowe są;
I podobnie Ty robisz.
Jest test, są opinie - 50 Hz było wałkowane od niewiemkiedy - jak ktoś widzi to na plazmie to nie jest dla niego.
Tłuczone jest od dawna kupuj po sprawdzeniu.
Dlatego cię nie rozumiem - oddaj go i nie brzęcz.Albo zamień na "filipsa".
Pisaliśmy 100x nie ma tv bez wad.
Po co pimpolic bez sensu to samo.:banned:
Temat uważam za zamknięty.