Sknerus McKwacz
New member
Mam żółtodziobowe pytanie (i mam nadzieję, że dobrze wątek założyłem).
Próbuję wybrać między 65 calowymi 908 i 818, aczkolwiek mam trudność w jakimkolwiek porównaniu tych telewizorów:
Prawdopodobnie to nie jest super istotne, ale dla mnie mają znaczenie: Hue i Google TV. Głównie korzystać będę streamując (YT, Spotify i film z randomowej platformy streamingowej), sporadycznie może sobie na nim zagram, ale to nie jest super istotne.
Próbuję wybrać między 65 calowymi 908 i 818, aczkolwiek mam trudność w jakimkolwiek porównaniu tych telewizorów:
- 818 na stronie producenta jest OLED, zaś 908 OLED+, co to niby ma oznaczać? parametry matrycy na pierwszy rzut oka się nie różnią
- 908 ma zdecydowanie lepsze nagłośnienie, ale zakładam że niezależnie od tego soundbar lub inny system kina domowego (nawet 2.1) wciągnie nosem jakościowo i te 5,000 zł w różnicy zawsze lepiej włożyć w zewnętrzny dźwięk; czy mam rację?
- 908 ma nowy pilot, wszystko wskazuje na to że "fajny" podczas gdy 818 ma "średnio-tanio-szmaciany"; czy są jakieś realne użytkowe różnice między pilotami i, jeśli tak, to czy mogę sobie go wymienić?
- więcej różnic nie stwierdzono; czy jest jakiekolwiek inne uzasadnienie dla +50% ceny 908 vs 818?
Prawdopodobnie to nie jest super istotne, ale dla mnie mają znaczenie: Hue i Google TV. Głównie korzystać będę streamując (YT, Spotify i film z randomowej platformy streamingowej), sporadycznie może sobie na nim zagram, ale to nie jest super istotne.