Wczoraj (25.09) pojawiła się aktualizacja telewizora i pilota.:bober:
Ustaw prawidłowo datę i godzinę.
Wysłałem właśnie odwołanie od nieuznanej reklamacji. Ponieważ teraz reklamowany był na podstawie rękojmi, to pismo skierowałem do sklepu (w uproszczeniu) chociaż opierali się na ekspertyzie serwisu z Radomia.
W piśmie napisałem, że sprawa jest przekazana obecnie do Rzecznika Konsumentów, a w przypadku nieuznania mojego odwołania w ciągu 30 dni, kieruję sprawę do rozstrzygnięcia przez sąd.
Trzymajcie kciuki za mnie, aby się udało wymienić na inny egzemplarz (bez tych wad) lub zwrot gotówki.
I choć miałem wcześniej tez Philipsa i będzie mi brakować bardzo Ambilight, to do Philipsa już raczej nie wrócę.
Daj znać jak tam sprawa się rozwija. U mnie też niestety jest problem z 70PUS7304. Nie wiem czy taki sam.
Jest bardzo zauważalny w grach przy 60 klatkach i ciemnych warunkach.
Przy ruszaniu kamerą ciemne elementy zostawiają jasny ghosting, przez co cały obraz się rozświetla. Nagrałem filmik telefonem:
Wcześniej nie grałem, więc ten problem nie był aż tak zauważalny. Ale teraz zastanawiam się nad zgłoszeniem do serwisu, bo nie da się normalnie pograć. Efekt nie jest taki mocny jak się ograniczy FPSy poniżej 30, ale nie jest to optymalne rozwiązanie.
Pilot z qwerty - odsyłam na stronę 56 tegoż forum i przegląd posta od kolegi Michup. Podany numer modelu pilota oraz pokazane zdjecia.