Witam ponownie
To może i ja coś dopowiem

Po 10 miesiącach użytkowania tego oto tv w wersji 65" ( od kikiego) mogę opisać pewne wady mojego egzemplarza...
Po zakupie tv wydawał się super, żadnych problemów itp.. niestety coś mnie podkusiło żeby zrobić aktualizację... zgadnijcie co było dalej

czar prysł

Po aktualizacji zaczął wyskakiwać błąd "Niestety proces org.droidtv.settings został zatrzymany" i już nie mogłem ponownie zainstalować tv. Pomyślałem sobie przywrócę tv do ustawień fabrycznych.. po tym zabiegu było jeszcze gorzej, tv przestał reagować na niektóre przyciski na pilocie np. Netflix, sources i inne przydatne do codziennego użytku przyciski. Dioda na tv reaguje ale nic się nie dzieje na ekranie.
Wady:
- w aplikacji youtube nie ma dzwięku i obrazu ( już nauczyłem się jak to obejść)
- tv nie raguje na funkcje pilota
- po uruchomieniu tv i przejściu na hdmi brak możliwości powrotu do menu androida, pomaga wyciągnięcie wtyczki
- funkcja "zainstaluj ponownie tv" nie działa, odrazu wyskakuje błąd o zamknięciu procesu org.droidtv.settings
- jak tv jest w standby boczne głośniki co jakiś czas wydają trzaski ( odpiąłem je całkiem bo i tak nie używam)
Jak coś więcej sobie przypomnę to dopiszę..
Zalety:
- ładny obraz
- ambilight
I co wy na to ??

Dodam że kolega kikiego próbował pomóc niestety bez rezultatów, polski serwis philipsa próbował diagnozować poprzez internet... sam robiłem to samo co oni

bez rezultatów..
Mieszkam w UK, próbowałem też tutaj ale niestety pokazali mi środkowy palec i powiedzieli że jeśli chcę robić naprawy gwarancyjne w UK to żebym kupował sprzęt w UK..
Może odeślę tv do kikiego jeśli będzie miał chęć się tym zająć z polskim serwisem
Jakieś sugestie co do mojego przypadku ??
Edit:
Tv używam tylko jako ekran, od 6 miesiecy dałem sobie spokój z używaniem smarta- mój jest głupi..
Czy kupiłbym ponownie tv lub czy polecam trudno powiedzieć, jako ekran z ambilight chyba tak, ale do użytkowania całego tv łącznie ze smartem nie.. jeśli jednak toś się zdecyduje na kupno, radzę nie aktualizować tego tv