No właśnie są do tego, żeby nie było trzeba się bujać z zewnętrznymi dekoderami, drugim pilotem, różnicami w poziomie głośności między tv a dekoderem itd itp
Kupowanie telewizora z dwoma tunerami, przepłacając z 1000 zł za jego funkcje, tylko po to żeby używać go praktycznie jako monitora, to jakiś absurd, totalnie nieprzemyślany zakup.
Skoro są modele z jednym tunerem i matrycą uhd, to jaki jest sens dopłacać do czegoś czego nie miałeś zamiaru użyć?
Co do youtube - praktycznie nie używam, więc nie bardzo mnie ono interesuje.
Ale podaj jakiś link do materiału który się niby nie odtworzy, bo do tej pory oglądałem testowo kilka programów uhd z tego źródła i wszystkie działały.
Co do materiałów w mkv - zaletą tv z androidem jest właśnie fakt, że możesz do danego celu użyć innego programu niż ten przygotowany przez producenta tv, więc jeśli standardowy player czegoś nie ogarnia, uruchamiam to w innym i po sprawie.
Na razie odtworzyłem w ten sposób wszystko co chciałem, włącznie z filmikami z rejestratora samochodowego, których nie chciał ruszyć żaden inny telewizor.
Okej to jeden tuner w zupełności mi wystarczy do dvbt, a i tak nie oglądam zbytnio tv bo to przeszłość dla mnie jest i chyba tylko naziemna zostanie aby było. YouTube - musi być , a jak jeszcze gra w 4k to już ekstra.
Materiał 4k a np.: torrenty.org i np.: filmy 4k dla przykładu star wars zemsta Sithów i będzie pokaz slajdów na KODI, na VLC w ogóle nic nie będzie , a na wbudowanym napisze że nieobsługiwany format pliku chociaż podgląd jest

. Niestety brak kodeka nie naprawi mnogość programów do otwierania - aż 3 są na razie albo 4 jak hardware nie potrafi to softem nie opędzisz.
Ten TV jest niestety kiepski jeśli chodzi o materiał 4k , a to jednak przyszłość. Jeśli chodzi o filmy fhd to ogarnia większość.
Tak na szybko z tej stronki 4k sample i większość nie gra jak powinna:
http://4ksamples.com/
Wczoraj wieczorem odpaliłem sobie Sicario w 4k i na pełnym komforcie go obejrzałem z żoną , a nie jak na philipsie jeden program, drugi, potem trzeci i wiesz co no nie działa. Karton, tv do niego i nara do sklepu.
@kiki
TV Anywhere tyle w temacie.
Oczywiście jeżeli ktoś używa tv jako tylko tv to ok.
U mnie to głównie odtwarzanie plików z pena , YouTube, netflix, gry z PC/konsola.