Witam wszystkich,
Telewizor ten posiadam od dwóch tygodni. Sprawdza się bez zarzutu. Ale po kolei:
1. AMBILIGHT - może i okrojony ale od pierwszego odpalenia wiedziałem, że ciężko mi będzie kupić następny TV bez tej funkcji. To nie jest tylko bajer, który się włącza jak ma się wyjątkowy humor. Wręcz odwrotnie - trzeba mieć niecodzienny nastrój, żeby oglądać TV bez tego.
Jak ktoś się waha pomiędzy Philipsem a inną marką - to niech bierze Philipsa a oglądanie TV stanie się zupełnie innym doznaniem niż dotąd.
Chcecie mieć tv bez ambilighta? to kupcie jakiegoś leda 42 cale za 1900 zł i też będziecie zadowoleni.
2. JAKOŚĆ OBRAZU - nie jestem videofilem, nie jestem też obojętny na wrażenia wizualne. Jeżeli ktoś nie ma maniery - na siłę wyszukiwania w telewizorach niedogodności obrazu - nie znajdzie ich też tutaj. Obraz żyleta, podświetlenie równomierne, kolory soczyste i satysfakcjonujące. Jak ktoś martwi się o te 50 Hz to od razu uspokajam (a też przed tym drżałem i prawie kupiłem Panasonica 100Hz). Nie widzę żadnego smużenia - nawet jak oglądam piłkę nożną.
3. WYPALONE PIXELE - kupiłem, żadnego nie znalazłem. Jak ktoś się boi to zawsze w sklepie może wykupić usługę, że sprzedawca włączy TV i sprawdzi razem z klientem. W Euro to kosztuje ok 30 zł.
4. "ZAMULANIE" (szczególnie w SMARTTV) - tu wypada różnie. Przez większą część użytkowania problemu się nie zauważa. Ale czasami potrafi chrupnąć. Nie wiem jak tutaj wypada konkurencja ale telewizory to nie superkomputery (przynajmniej nie te za ok 2 500 zł), wielu się pewnie to przytrafia. Ogólnie jest dobrze, nie denerwuje.
Duże problemy ma jednak youtube. W moim przypadku też raz na jakiś czas siada, zawiesza telewizor. Polecam zainteresowanym przeczytać wcześniejsze komentarze na ten temat.
5. Odtwarzanie filmów i napisów - bez zarzutu! avi, mp4, mkv - z napisami w formatach txt oraz srt w każdym połączeniu.
6. Filmy 3D - żadnego problemu, każdy jaki odpalałem z pendriva działał
7. Podłączenie klawiatury do TV - sprawdza się i jest bardzo przydatne
PODSUMOWANIE: Bardzo dobry stosunek: cena/jakość/satysfakcjonująca niepowtarzalność