Witam wszystkich. Jako ze jestem nowym posiadaczem PFL5008 chce podzielić sie pierwszymi uwagami.
Bardzo długo szukałem TV który by spełniał moje kryteria.
1. Cena maks 3000zł
2. Dobra obsługa internetu (smart TV)
3. Dobre wyświetlanie w jasnym pokoju.
4. 42"-46"
5. Nowoczesne wzornictwo i wyjście coax.
Padło na tego philipsa i raczej jestem zadowolony.
ad.1 cena w promocji 2849 zł nie dało sie taniej.
ad.2 obsługa w miarę płynna i dość bogata oferta
ad.3 ponieważ to TV led radzi sobie bardzo dobrze (tu plazma dostaje w kość)
ad.4 42" wg mnie spokojnie wystarczy (oglądam z odległości 2,5m) jak podchodze blizej widzę niedoskonałości przy wyświetlaniu 720p z 1080p już tak nie mam

ad.5 Wygląd fajny choć wykonanie frontu hajendem nie można nazwać, za to cienka ramka i ambilight dodaja uroku. Gniazdo cyfrowe coaxialne jest.
Ogólnie wrażenia bardzo dobre. 3D fajny bajer ale to dla mnie mało przydatny dodatek.
Jedynie problem mam z kalibracją, poniewaz pracuje jako grafik miałem do czynienia z tym tematem i strasznie trudno jest ustrawić ten TV.
Najwiekszy problem stanowią jasne tony. Nie udało mi się ustawić tak żeby nie było przepaleń.
Druga rzecz to wydaje mi się żę nie trzyma ustawień np automatycznego zooma. Po a tym są skoki kontrastu i jasności mimo wyłaczeniu dynamicznego podświetlenia... ale to jeszce musze sprawdzić...
Nie wgrywałem nowego softu więc mam nadzieję, że to wina oprogramowania. To chyba tyle pierwszych obserwacji i wniosków z używania tego TV.
pozdrawiam