Mam pytanie . Podczas aktualizacji pojawia się komunikat o wybór z external storage za pomocą klawisza głośności, góra, dół ale pilot nie reaguje.też tak macie. Albo coś robię nie tak
Witam.
Wiem, że 3d nie działa jak powinno.
Ale czy możecie w VLC, MX Player, KODI, YT włączyć funkcję 3d.
W w/w programach funkcję 3d mam nie aktywną w TV.
Mój TV to Philips PFH6510.
Pozdrawiam.
Nie da się.Witam.
Wiem, że 3d nie działa jak powinno.
Ale czy możecie w VLC, MX Player, KODI, YT włączyć funkcję 3d.
W w/w programach funkcję 3d mam nie aktywną w TV.
Mój TV to Philips PFH6510.
Pozdrawiam.
Pewnie zaciągnął Ci aktualizacje nie tą najnowszą i stąd teraz problem z WiFi. Musisz odłączyć TV od prądu na minutę i znajdzie router. Na najnowszym sofcie akurat ten problem raczej nie występuje.Hej,
Wczoraj powiesiłem na scianie i zaktualizowałem.
Pytanie czy jest tu coś takiego jak wipe (factory reset) w telefonach, który należałoby wykonać po aktualizacji?
Ogólnie spostrzeżenie takie ze jak tylko go podłączyłem to ładnie złapał WiFi i zaciągnął sam aktualizacje, ale po zaktualizowaniu ma problem z wykryciem routera. Tyle że ani nic nie resetowalem ani z prądu nie odlaczalem, stąd to pytanie.
A no i jako ciekawostka, u mnie też są źle spasowane elementy, wręcz fatalnie. Ale patrząc na tv od frontu się to w oczy nie rzuca więc nie jest dużym problemem, nie oczekiwałem więcej za taką cenę. Też kupiłem w Media Expert.
Na białej ścianie i uchwycie slim (20mm od ściany wisi) powiem wam że ambilight powala na kolana.
Ma ktoś jakieś pomysły odnośnie ustawień tego telewizora w wersji 50 cali? Przy filmach obraz jest dobry, ale po przełączeniu na piłkę nożną obraz jest fatalny, wszechobecna zieleń i rozmyty obraz. Proszę o pomoc.
Dostałem okulay PTA529, włączyłem kilkanaście materiałów 3d SBS, OU i powiem tak. Nię będę zamieszczał zdjęć bo się tego oglądać nie da, obraz w różnych częściach sceny jest rozjechany nawet o 1 cm wzglęm drugiego. Mam filmy 3d, Blu ray 3d i najróżniejszcze dema 3d. Na demie LG w sumie chyba najfjniejszym efekt jest taki że pół sceny jest w 3d a reszta jest rozjechana, najlepiej wypadł tutaj film Tron, ale tam jest ciemniej. W odniesieniu do mojego rojektora optomy GT750XL która też ma aktywne 3d to tutaj trzeba poczekać na aktualizację (może w końcu), bo wygląda to słąbo i nic się nie chce oglądać. Pacyfic Rim jakoś, jakoś wygląda ale to nie to, Avatar rozjechany. Za to pobawiłem się wczoraj aplikacją KODI i stwierdzam że to była wiśienka na torcie która sprawi że TV zostaje w domu. Domowa biblioteka filmów seriali muzyki, radio qrde super sprawa. W kwesti wydajności androida, powiem tak niektóre aplikacje działają w tle przez co tv trochę się ślimaczy, ale jak się wyłączy aktywny proces (np Kodi, grę), aplikaję w procesach to śmiga jak dawniej sprawdziłem, tym bardziej że niektóre aplikacje chodzą w tle a z nich się nie korzysta. Moja myszka HP nie działa poprawnie z tym TV, tzn pointer śmiga, scroll również ale nie mogę klikać, chyba kupię inną myszkę
Potwierdzam TV rewelacja, a za tą kasę nic więcej nie trzeba (3d to dodatek, nie oglądam go codziennie). :bober:
Druga sprawa to miracast z tabletu. Mimo że w opcjach TV mam włączone wifi-miracast, to tablet nie widzi telewizora.
@Edit
Pozmieniałem trochę w ustawieniach routera i WiFi złapało, chodź moc na 1 kreskę. I miracast też działa.