Pozbyłem się w końcu tego telewizora. Dostałem zaświadczenie o nienaprawialności.
W związku z powyższym mam do sprzedania:
1. okulary 3D - nowe
2. pilot - stan jak nowy
Jaki model Philipsa z Ambilight (55" lub może nawet większy) polecacie? Ze względu na Ambilight zostaje z Philipsem ale może jest na rynku jakiś ich udany model?
to jest drugi TV w domu - jest w sypialni. Uzywany raz na kilka dni. Używany do oglądania zwykłych stacji z telewizji naziemnej oraz przede wszystkim filmy z dysku sieciowego NAS z polskimi napisami oraz aplikacja RedBull TV.
W starym Philipsie denerwowało mnie, że się zawieszał i czasami trzeba go było wyłączać z prądu. Ambilight jest super i dlatego pytanie do Ciebie czy jest jakiś model, który działa dobrze. Czytałem trochę forum ale wiadomo, że na forum piszą ludzie głównie o problemach. Jeżeli każdy model Philipsa ma jednak problemy to nie chcę przechodzić tego drugi raz. Za pierwszym razem TV był w naprawie 3 miesiące, a za drugim 1 miesiąc. Wtedy zaproponujcie coś od Samsunga, bo dwa TV 75" z serii H6400 i działają bez zarzutu.
Za stary TV dostanę 3500 zwrotu. Jeżeli muszę dopłacić 1000 zł, by mieć niezawodny TV to nie ma problemu. Jeżeli nie muszę tylko kupię do 3500 to jeszcze lepiej. Jak pisałem - to nie jest TV do codziennego oglądania. Do tego cały dzień u mnie leci Samsung 75" H6400
Pozbyłem się w końcu tego telewizora. Dostałem zaświadczenie o nienaprawialności.
W związku z powyższym mam do sprzedania:
1. okulary 3D - nowe
2. pilot - stan jak nowy
Jaki model Philipsa z Ambilight (55" lub może nawet większy) polecacie? Ze względu na Ambilight zostaje z Philipsem ale może jest na rynku jakiś ich udany model?
Witam mógłbyś tutaj albo najlepiej na priv napisać mi jak wyglądała Twoja walka o zwrot za tv? Zgłaszałeś go z tytułu niedziałającego 3D? I jaki konkretnie model tv miałeś i jak długo trwało to całe zwracanie? Z góry dzięki
...
Z resztą gdzieś napisałem, że ludzie nasłuchali się tutaj opowieści (super reklama) o tych super philipsach jego świecidełkach (co nie zmienia faktu, ze ambilight to również dla mnie magia). W TV Philips zawsze jest ten sam problem - na pierwszy rzut oka są niczym traf na loterii - wyglądają ładnie, niektóre modele cechują się na prawdę fajnym obrazem, no mają ambilight. Problem pojawia się, gdy ich trochę poużywamy soft zabija cały odbiór tego tv - jak na obraz sam w sobie ciężko narzekać, tak używać go się już nie da. Restarty, czekanie kilka sekund na reakcje pilota, notoryczne zamknięcia aplikacji - tragedia. Ja straciłem cierpliwość, jestem na etapie walki z producentem/sklepem, żeby oddać tego bubla. Kiedy w końcu mi się uda, będę szukał następnego, no i jak taki 65PUS8102 wydaje się rewelacyjnym wyborem, tak po przeczytaniu komentarzy wiem, że nigdy nie kupie już tv Philipsa, bo przeczytałem, że każdy nowy TV od philipsa ma te same problem. Wujaszek miał model 6550 z 2015 roku. TV na papierze wyglądał świetnie, niestety w praktyce to była udręka. ...
ok to odpiszę na forum. Pierwszy raz w wakacje reklamowałem bezpośrednio w MIK. Trzymali TV aż 3 miesiące i wystawili ekspertyzę, że wszystko jest OK. Strasznie mnie tym wkurzyli, bo mogli po tygodniu to stwierdzić...
Drugie podejście to reklamacja z tytuły rękojmi. Kurierem przyszła decyzja (ale po 3 tyg), że nie da się naprawić. Może rzeczywiście na początku roku mają nowe budżety na reklamacjeTV był kupiony na firmę i składałem reklamację jako firma.
Jaki powód był reklamacji podany przez Ciebie?
Jakie problemy ma 7502?