Philips seria 6500 z ambilightem i z Androidem- czyli nowe modele na rok 2015.

demonikk1

New member
Witam kolegów. Dawno tu nie zaglądałem, aż dzisiaj z ciekawości wszedłem. I zdziwiłem się, ze wychodzą cały czas nowe softy na ten tv, bo sam tv nic nie wykrywa. W kazdym razie ja mam soft z lipca zeszłego roku, z końcówką 5.234.14 i póki działa to nie eksperymentuje. Czy warto zmieniać, czy to igranie z ogniem w dalszym ciągu??

Ponadto mam taki problem ostatnimi czasy. Wziąłem miesiąc Netflixa na próbę i oglądam poprzez natywną apkę w tv natomiast dźwięk puszczam po optyku do zewnętrznej stacji dekodującej ze słuchawkami Philipsa (kultowy Cineos). Problem polega na tym, że po pierwsze dźwięk potrafi przerywać tzn raz na jakiś czas odcina dźwięk w słuchawkach by za niecałą sekundę wrócić. Tego nie zauważyłem, gdy oglądam coś z dekodera nc+ (dźwięk HDMI o tv i s tv po optyku do tejże stacji. Co ciekawe zauważyłem też, że zdarza się tak, że gdy dekoder nc+ jest włączony tzn. puszcza sygnał po HDMI do TV a ja na TV mam Netflixa to dźwięk jest na słuchawkach, a jak dekoder przełączam do standby mode to mimo, iż Netflix na tv jest cały czas odpalony to odcina dźwięk na optyku. Czy ktoś z Was spotkał się z takim zachowaniem?? Macie może rozwiązanie?

Też mam z tym problem dekoder nc+ po hdmi z TV optyk do apmplitunera i jest dokładnie tak jak mówisz gdy dekoder jest wyłączony nie działa dźwięk z netflixa, nie wiem jak na tym nowym soficie bo jeszcze nie sprawdzałem ale na ostatnim sofcie który wycofali problem występował. Niestety nie mam rozwiązania tego problemu.

demonikk1

New member
Też mam z tym problem dekoder nc+ po hdmi z TV optyk do apmplitunera i jest dokładnie tak jak mówisz gdy dekoder jest wyłączony nie działa dźwięk z netflixa, nie wiem jak na tym nowym soficie bo jeszcze nie sprawdzałem ale na ostatnim sofcie który wycofali problem występował. Niestety nie mam rozwiązania tego problemu.
Wczoraj oglądałem netflixa i dźwięk działał poprawnie, soft jest ten najnowszy może coś poprawili.

BassQ

Klub HDTV.com.pl
VIP
ale moze tylko zaktualizuja modele 4k a nasze full odpuszcza
ogólnie 6550 z softem porażka . ciekawe czy inne modele z 2015roku tez tak są urokliwe :)

MATOS

New member
Dziś dotarły do mnie okulary 3D PTA529 - czy macie jakieś doświadczenia z tymi okularami? Mam dwie pary, ale przy kliknięciu przycisku od włączania tylko jedne z nich reagują - zaświeca się na chwilę ten przycisk na zielono i niby działają, a drugie nie chcą działać wcale (okulary nowe). Na dodatek na tym najnowszym sofcie na moim 40PFH6550 ten tryb 3D jest tak rozjechany, że od razu oczy bolą - zupełnie nic nie jest wyraźne. Może coś źle robię?

Wysłane z mojego SM-P905 przy użyciu Tapatalka

BassQ

Klub HDTV.com.pl
VIP
na ostatnim sofcie to jeszcze jakosc wyglada od poczatku w tym tv 3d było rozjechane ostatnia aktualiazacja i tak daje jakikolwiek obraz .
na konwersji 2d do 3d np z tv jest jeszcze akceptowalnie ale do obrazu 3d jaki miałem w poprzednim tv philips 6877 to do stóp nie sięga

MATOS

New member
U mnie nie jest akceptowalne to 3D wcale - obraz rozjechany tak, jak bez okularów (oczywiście na działających, włączonych okularach). Nie da się na to patrzeć.

zucio

New member
Dzisiaj po 11 miesiącach posiadania tego szajsiku i mnie dopadło. Pilot nie działa, parowanie nie działa, dżojstik z tyłu raz działa, ale jak go trzymam do sparowania to menu w prawym dolnym rogu zamiera i dżojstik już nie działa. Szlag mnie trafia. 4 klocki jak w błoto. Napisałem do supportu, ale mają 2 dni na odpowiedź. są jakieś inne metody parowania pilota?

zucio

New member
Wogole nic. Na szczęście po 2 godz. Załapało parowanie. Zobaczymy co dalej. Do supportu i tak posłałem maila. Może problem jest z pilotem. Jak będzie dalej problem to poproszę o pilota na podczerwień a nie radiowego. Kumpel dostał miesiąc temu bo mia podobny problem i jest ok.

remal

New member
U mnie po kilku minutach przestawał działać. Pomógł nowy firmware. Powodzenia

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

tomekbyrzs

New member
Witam
Mam pytanie z innej beczki, czy może orientuje się ktoś czy pilot PHILIPS z serii 6500 będzie pasował do modelu 55puh6400/88 ?
Pytam ponieważ chciałbym mieć pilot z klawiatura QWERTY, trochę mnie męczy ciągłe szukanie mojej oddzielnej klawiatury.
Z góry dzięki za info

mik61

New member
Witam
Mam pytanie z innej beczki, czy może orientuje się ktoś czy pilot PHILIPS z serii 6500 będzie pasował do modelu 55puh6400/88 ?
Pytam ponieważ chciałbym mieć pilot z klawiatura QWERTY, trochę mnie męczy ciągłe szukanie mojej oddzielnej klawiatury.
Z góry dzięki za info

Jak nie spróbujesz to się nie dowiesz, wątpię żeby było tu jakiś kamikaze który najpierw kupił LUX sprzęt serii 6500 a potem kolejny TV Philips, jak zapytasz konsultanta Philips to myślę że Ci odpowiedzą

remal

New member
Jak obsługuje bluetooth to teoretycznie każdy pilot na BT będzie dał się sparować

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

tomekbyrzs

New member
Konsultant z Philips odpisał że się nie da ponieważ Tv nie ma modułu bluetooth, z tym że Tv ma ten model bo gram padem przez bluetooth, weź tu bądź mądry.

grzesiek1945

New member
No to skąd użytkownik ma brać ewentualnie odpowiedzi na swoje pytanie jak konsultant jest osobą wzięta z ulicy? Ola boga, ten Philips to klientów ma totalnie w dupie.

Wysłane z mojego ONEPLUS A3003 przy użyciu Tapatalka

Do góry