freeman1982
New member
Czyli bezpieczniej poczekać jak TV sam znajdzie aktualizację przez internet.
Mój 50PFH6550 namiętnie mnie dziś namawia do aktualizacji. Sam ją sobie wyszukał i nie wiem co by tu zrobić...Czyli bezpieczniej poczekać jak TV sam znajdzie aktualizację przez internet.
Pogubiłem się w ostatnim czasie... Jest tu ktoś kto zaktualizował pfh6550 przez neta??
Wysłane z mojego czegośtam przy użyciu Taptalka
A co z 3D i samowłączaniem efektu teatru?Ja aktualizowałem z pendraka, do tego dodam po waszych wczorajszych wpisach na temat pilota zrobiłem restarta tv ponowna instalację wyłączałem go z prądu i nie mam żadnego najmniejszego problemu z pilotem i od czasu instalacji nie było a aktualizowałem w weekend
To znaczy, że TV potrafi się nie włączać?3D nie sprawdzałem, upłynniacz się nie włącza, oczywiście jak już się Tv włączy![]()
Łok urwa. Nie wierzę. Znowu coś zepsuli. I wszyscy tak mają z serią pfh?Powstaję tzw bootloop, czyli Tv restartuję się po próbie włączenia. Jak masz szczęście to włączy się po jednym cyklu, jak masz pecha to po kilku. Po włączeniu nie zawsze działa pilot. Ale upłynniacz się sam nie włącza- to już coś![]()
W ustawieniach Kodi 16 wystarczy odznaczyć powierzchniowy MediaCodec w zakładce Akceleracja i upłynniacz się nie włącza.W sumie to przed aktualizacją widziałem te Wasze wpisy o problemach, ale niejako sam się zmusiłem do tej aktualizacji bo wcześniej zainstalowałem nową wersję Kodi (16) w której niestety nie da się zmienić ustawień obrazu w trakcie filmu - było to mozliwe w 15. A każdorazowe otwarcie filmu powodowało załączanie upłynniacza, więc ten soft był jedynym znanym mi rozwiązaniem problemu, który uniemożliwiał mi normalne korzystanie z Kodi.
A co z 3D i samowłączaniem efektu teatru?
A coś się zepsuło w TV?U mnie 3D poprawiło się pod względem tego, że filmy już ruszają normalnie i nie ma problemu z czarnym ekranem - na poprzednim sofcie te same filmy musiałem włączać kilka razy by załapało. Co do efektu 3D - nie wypowiem się bo nie mam okularów![]()
U mnie były problemy z pilotem i resety przy włączaniu telewizora, które do tej pory występują. Coś poprawią to coś zepsująA coś się zepsuło w TV?
W modelu pfh6550 ??U mnie były problemy z pilotem i resety przy włączaniu telewizora, które do tej pory występują. Coś poprawią to coś zepsują![]()