Philips PUS8303 test . Pierwszy telewizor z Nano Cell producenta, 100Hz, z procesorem P5 zamiesza na rynku.

ptoku85

New member
Posiadam aktualnie 55PUS7502.
Zastanawiam się dość poważnie nad wymianą na 55PUS8303, tylko czy warto??
Myślałem o tym żeby zgłosić mój TV na niezgodność ponieważ ostatnio oglądałem film z Netflixa z HDR i zaskoczył mnie obraz, a raczej kąty patrzenia (przesyłam foto) oraz przy dolnym lewym rogu delikatny wyciek światła. Myślicie że przejdzie? Jaka jest wasza opinia? Wydawało mi się że matryca IPS powinna dobrze sobie radzić z tymi kątami.
Pozdro

Ktoś pomoże? Kiki?

Jeszcze zauważyłem że po dłuższym oglądaniu np. youtuba, zaczyna zwalniać dźwięk. Tak jakby android nie radził sobie z pamięcią RAM.

Adrian1031

New member
Witam. Jedno pytanie. Czy diodę stany by można programowo wyłączyć aby nie świeciła gdy tv jest w stanie czuwania ?

To pus8303 ma diodę standby? Mam ten tv 2 tyg i nie wiedziałem że takowa jest.

Mam jeszcze pytanie odnośnie pilota:

U mnie pilot nie reaguje jak tylko nie trzymam go w idealnym poziomie, wystarczy przechylić go troszkę na prawo lub lewo i brak reakcji. Też tak macie? Domyślam się że po odwróceniu wyłącza klawisze głowne i przechodzi na tryb klawiatury.
Klawiatura chodzi idealnie.

amlam

New member
Posiadam 49PUS8303 od dwóch tygodni. Czy ktoś borykał się z takimi dwoma problemami:
1. Gubienie sygnału DVBT: antena pokojowa, po wyszukaniu kanałów i nieruszeniu anteny, gubią sie kanaly, później same dodaja, ale tylko na liście bo de facto sygnał nie odbiera. Może za slaby sygnal? W starym LG lk450 dzialalo dobrze z anteną w tym samym miejscu.
2. Matryca wydaje sie byc nierowno podswietlona (prawy górny róg) i mieć jakby lekkie pasy.
Pierwsza z tych wad widoczna gdy siądę pół metra od idealnego środka, druga pod znacznym kątem na czarnym tle.
TV z EuroAGD

Macie podobne doświadczenia?

quarx

New member
odnośnie pkt 2 - podświetlenie na pewno nie jest idealne ale nie zauważam u siebie by cokolwiek było jakoś bardzo widoczne i upierdliwe. Możesz podać ustawienia obrazu jakich używasz?

Kola_

New member
Hej! Mam jakiś problem z moim 8303, mianowicie wygląda na to, że niezbyt lubi się on z dyskiem Toshiba Canvio 1TB

morele.net/dysk-zewnetrzny-toshiba-canvio-alu-3s-hdd-2-5-1tb-usb-3-0-hdth310es3aa-698914/

Generalnie po pierwszym podłączeniu wszystko śmigało jak należy, natomiast od wczoraj TV nie widzi podłączonego dysku. Dysk z kompem działa normalnie, a po podłączeniu do Philipsa nie dzieje się nic, nie widać też go na liście urządzeń USB (używam go jako dysk przenośny a nie dysk telewizora). A pomaga dopiero... wyłączenie TV od prądu i ponowne włączenie. Wtedy dysk TV widzi, można z niego normalnie korzystać, ale po jakimś czasie (jeszcze nie zidentyfikowałem jakim, kwestia kilku godzin/wyłączeń TV) znowu sytuacja się powtarza. Pendrive 32GB działa za to bez problemu. Jakieś pomysły?

A czy ktoś miał coś podobnego jak powyżej lub ma jakiś pomysł jak taki problem rozwiązać? Bo już mam dosyć wyłączania sprzętu z sieci :-(

InputLag

New member
Siemanko.

Mam spory dylemat: Nie wiem czy wybrać 49PUS8303, czy 49PUS7502. Różnica cenowa niewielka, a 7502 przekonuje soundbarem i niskim input lagiem. (Będzie grane na PS4) Nie wiem natomiast jaki jest lag w 8303. Nie wiem jakie też są inne szczególne różnice między tymi modelami.

Do góry