z Wi-Fi czy na kablu?Wczoraj ogladalismy z Żona film z Netfixa,
Jak chodzi ogólnie Wi-Fi (YouTube)? 4K nie tnie, da się oglądać (jeśli po kablu)?
PS. myślałem, że @Kiki rozwinie moje spostrzeżenia, ale milczenie potwierdza moje słowa chyba
z Wi-Fi czy na kablu?Wczoraj ogladalismy z Żona film z Netfixa,
z Wi-Fi czy na kablu?
Jak chodzi ogólnie Wi-Fi (YouTube)? 4K nie tnie, da się oglądać (jeśli po kablu)?
PS. myślałem, że @Kiki rozwinie moje spostrzeżenia, ale milczenie potwierdza moje słowa chyba![]()
Uważam że akurat obraz jest mocnym punktem 7502.Cała strona multimedialna leży i kwiczy.Po aktualizacja do androida 7,dźwięk DTS zniknął całkowicie.A teraz sztuczka magiczka.HDD podłączony do TV,sformatowany z poziomu telewizora na aplikacje a na nim stworzony folder "Filmy 4K".Zawartość oczywiście UHD.Wchodzisz pilotem w Nośniki>Dysk TOSHIBA a tam hula wiatr i nic nie widać.Podgląd zawartości jedynie przez menadżera plików (X-Plore).Gdybym to wszystko wiedział przed zakupem,co wiem teraz,kupiłbym za 2500 zeta UHD innego producenta a kolejny tysiak wydałbym na mini pc na Windowsie.Witajcie,
co jakiś czas zaglądam tutaj, ostatnio dużo częściej, a to za sprawą powolnego rozglądania się za nowym TV. Póki co mam 42PFL6007 (test "Maestro..." itd.).
Jestem po tygodniowej lekturze recenzji, opisów, opinii w języku polskim angielskim i też rosyjskim (a co- uczyło się w podstawówce) i jest... nieźle, a w zasadzie naprawdę dobrze.
NIESTETY, po ponad 10-ciu latach mojej przygody z LCDkami/ LEDami (Philips) widzę, że NADAL jest problem i pojawia się nudny jak flaki z olejem temat bandingu, cloudingu, sredingu, smużecia i innego syfu.
Jestem tym faktem "nieco" już zmęczony i powiem szczerze, byłem przekonany, że przez te kilka lat producenci wyeliminują te bolączki. Sam do dzisiaj mam z tym "problem", ale oko się przyzwyczaiło i obraz mojego Philipsa nadal potrafi zauroczyć i nadal ma jednym z lepszych obrazów jakie spotkałem u znajomych, kolegów, w rodzinie. Pomijając beznadziejny i archaiczny SmartTV (YouTuba mi zablokowali rok temu i d..pa) obraz i Ambilight dopełnia swego. Owszem, potrafi się wyłączyć sam z siebie (raz na tydzień), ale ogólnie nadal jestem zadowolony.
Tak więc nadszedł czas, żęby rozglądnąć się za czym nowym. Wybór najpierw padł na 6561, ale jest już "stary", więc moim typem stał się 7502 - oczarował nas swoim wyglądem w MM, a mnogość funkcji powala (przynajmniej w opisach) i jestem w szoku, ze coś takiego jak Android. 16GB pamięci czy np. GameFly jest obecne w TV. Brak 3D przeboleję, lecz do dzisiaj (!) oglądam filmy, z którym czerpię z rodzinką dużo frajdy i żałuję, że rynek odstąpił od tego "bajeru".
I co czytam na tym Forum? Znów pojawiają się powyższe bolączki, really??? Producenci ciągle robią takie buble za 3,4,5 tysięcy złociszy??
Jest masa dobrych opinii od użytkowników, więc z niedowierzaniem czytam co tu niektórzy wypisują...
Mam więc do tych Użytkowników ogromną prośbę: konto na YT jest darmowe, każdy z Was ma smartfona z możliwością nagrywania dobrych filmów - wrzućcie proszę filmiki z rzekomym "złomem" i tak fatalnym obrazem jak piszecie. Na serio - strasznie jestem tego ciekaw i może to zaważyć na kupnie nowego TV. Smużenie w 4K na 120 HZ matrycy?! Bardzo widoczny banding/clouding ??
Faktycznie, jeżeli to się potwierdza, to chyba jeszcze dłuuuugo pozostanę z moim FullHD i nic nieznaczącą ciemniejszą plama, widoczną tylko w jednolitych szarych obrazach oraz pasami w trakcie oglądania meczy, które....tylko ja widzę
pozdrówka
PS. @Kiki, szacun za znoszenie głupkowatych wpisów co niektórych narzekaczy![]()
Kumam, każdy ma jakieś inne priorytety. W Twoim przypadku może jednak lepiej zrobić pendrive'a pod aplikacje, a HDD sformatować normalnie pod pliki?Uważam że akurat obraz jest mocnym punktem 7502.(...)
Jeżeli chcesz mówić choćby o namiastce profesjonalnej kalibracji,musisz się wyposażyć przynajmniej w Spider3.Wszystko inne to pozory.Na poprawne skalibrowanie ma wpływ wiele czynników,jak choćby konkretny egzemplarz matrycy,kolor ścian,natężenie światła....Uważasz że "suwaczki" ustawione w moim TV,który jest w północnym pokoju na ścianie,gdzie ściany są beżowe,będzie dawała dobry efekt u ciebie?Witam, czy ktoś podeśle mi kalibracje do tego tv. Chce sprawdzic profesionalne ustawienia obrazu ponieważ podświetlanie na ciemnych kolorach mi sie nie podoba. Wyderss@gmail.com
Mam ustawienia stąd:
https://youtu.be/czbBVoJ9SEE
Ina pewno daja lepszy obraz, niz jakikolwiek zapisany fabrycznie profil
...zmieniasz TV co 2 lata???No i stałem się posiadaczem 49PUS7502 (był PUS6561 3 dni wcześniej)
...zmieniasz TV co 2 lata???
Oglądałem 49PUS7502 "na żywo' - obraz wyróżniał się od innych obok (ściana TV w jednej z sieci RTV).
Moją uwagę zwrócił jeden Sharp i 1 Samsung - KOSZMARNA biel oraz mega clouding, widoczny nawet dla przypadkowego laika. Nie wiem jaki to modele były, ale zrobiły świetną reklamę Philipsowi.
W demie było parę szybkich scen, więc i płynność lepsza niż w telewizorach obok. Design świetny.