Ja mimo zmiany kodowania na europa srodkowa czy na utf-8 mam dajej krzaczki ??
napisy srt
chodzi mi że mxplayer, kodi i prawdopodobnie inne odtwarzają tylko w FullHD , nie wiem jak wbudowany palyer bo nie można chyba sprawdzić wyświetlanej rozdzielczości." nie wyświetlanie filmów 4K w natywnej rozdzielczośći w KODI i innych playerach" - nie rozumiem;
YT w 4K śmiga,
Jeżeli zgrasz 4k z YT przez aplikację "4K video downloader" to masz natywne 4k i KODI nie jest potrzebne do niczego. TV gra natywne 4k wprost, bez żadnego playera.
No tak, na wbudowanym playerze 7101 wyglada na to że wyświetla w 4K" ... nie wiem jak wbudowany palyer bo nie można chyba sprawdzić wyświetlanej rozdzielczości. "
Wystarczy organoleptyka. Czyli na oko.
Jeżeli na TV 4K nie widzisz różnicy między video 4K i 2K to zrób tak:
Zassaj z YT ten sam plik video w 4K i 2K.
Porównaj i nam napisz czy dalej nie widzisz różnicy.
Możesz także porównać fotki na wskazacych playerach.
Jak dla mnie to wbudowany player PHILIPS TV jest absolutnie najlepszy.
Uwaga: dla pozyskania wersji 4K stosujemy program [4K Video downloader] zaś dla wersji 2K program [YT Video HD downloader].
Zssaj w/wpliki z portalu 2D Demo Trailers (UHD)
Odpaliłem szukajkę CENEO, patrze i nie wierzę. 3700 to najniższa cena, co się stało? Ja dałem w październiku 3220 ale w listopadzie lub grudniu widziałem jeszcze taniej. Była kilkudniowa promocja.
Tak, na PUS6561 w trybie gry też jest 35ms, ale podobno żeby uzyskać pełną rozdzielczość na PC (przy sygnale 4:4:4) trzeba ustawić tryb PC a wtedy mamy już input laga 67ms.
Czy na PUS7101 też tak trzeba ustawić i też uzyskujemy ten sam problem?