Philips PHILIPS 47PFL7008K/12 czy Panasonic TX-48AS640

Który model wybrac?

• Total voters
    0

M4TEJKO

New member
Najlepsze wrazenia wizualne uzyskuje sie gdy oswietlenie jest z tylu telewizora(obrazek) lub z boku teleiwzora.Brak odblaskow i wizualnie poziom czerni jeszcze lepszy.Takie ostawietlenie mozna zrobic jesli lubimy majsterkowac:), czyli zrob to sam:)
W AS640 poziom czerni jest lepszy.Jesli poziom czerni ma duze znacznie to wybierz as640.

oswieteln_nhewqxe.jpg

Właśnie takie podświetlenie posiadam na ścianie za TV :) Czyli z tego co zrozumiałem, jeżeli posiadam taką kolorową ścianę za TV, to oglądając go w nocy otrzymuję lepszą czerń. Czyli jeżeli zakupiłbym AS650 i zamontował go na oświetlonej ścianie wówczas jego czerń była by porównywalna z czernią generowaną przez AS640 bez podświetlenia? Z góry dziękuję za cierpliwość :)

digitalus

Banned
Musisz zdecydowac czyli
lepsza czern as640
lepsze katy boczne as650
Katy boczne w as640 nie sa zle .Jesli dokladnie obejrzymy film to np napisy na ekranie telewizora sa wyrazne gdy osoba zaglada do gdniazd z tylu telewizora.
as640JPG_wxnhaqs.jpg

Ostatnia edycja:

SandPetrus

New member
Kontrast niestety na IPS jest około 3 razy mniejszy i nawet z włączoną 40W lampką w rogu jest jeszcze zauważalna granatowość czerni. Jeżeli na tv patrzymy głównie pod małym kątem lub na wprost to lepsza jest matryca VA bez dwóch zdań. Co do szybkości reakcji - nie przejmowałbym się różnicami, ważniejszy jest procesor upłynniający obraz. U Panasonica trochę brakuje trybu pomiędzy "min", a "pośredni".

M4TEJKO

New member
Witajcie.

To znowu ja :) Dzisiaj byłem oglądać TV i natrafiłem na model 47AS650E. Jak sądzicie po tym zdjęciu? Czy jest to dobra sztuka?

Attachments

• WP_20150205_19_49_47_Pro.jpg
    WP_20150205_19_49_47_Pro.jpg
    68,2 KB · Wyś: 355

digitalus

Banned
Na zdjeciu widoczne napisy np.RGB na dole ekranu .Co to takiego?.W LCD nie powinno byc czegos takiego chyba ze na wyswietlanym obrazku jest taki napis.Telewizor masz w domu?
W przypadku lcd jesli to powidok nie jest to grozne , telewizor nalezy wylaczyc na pewien czas i wlaczyc.Powinno byc ok.

Ostatnia edycja:

M4TEJKO

New member
Na zdjeciu widoczne napisy np.RGB na dole ekranu .Co to takiego?.W LCD nie powinno byc czegos takiego chyba ze na wyswietlanym obrazku jest taki napis.Telewizor masz w domu?
W przypadku lcd jesli to powidok nie jest to grozne , telewizor nalezy wylaczyc na pewien czas i wlaczyc.Powinno byc ok.

Jest to zdjęcie testowe wyświetlone na ekranie telewizora. Telewizor sprawdzany był u osoby, która go sprzedaje.

Pozdrawiam!

digitalus

Banned
Zdjecie troche podejrzane z powodu powidokow typowych dla telewizorow plazmowych.Lepiej kupic nowy telewizor w kartonie ze sklepu.Najlepszy as640.
Kolega RHJG tez pomyslal ze to plazma.
Powidok to np napis RGB.

Ostatnia edycja:

M4TEJKO

New member
Niestety telewizor został sprzedany godzinę później. Cena wynosiła 2000zł.
Na horyzoncie natomiast pojawił się model UE55H6273. Co o nim sądzicie?
W cenie 2200zł z outletu.

M4TEJKO

New member
Witam.

Byłem dzisiaj u osoby, która sprzedaje AS650 i zrobiłem test podświetlenia. Jak sądzicie? Jest ok?
Cena jaką chce ten Pan to 2100zł Czy lepiej np. dołożyć 350zł i kupić Philips PFS7109/12?

Pozdrawiam!

Attachments

• P1200730a.jpg
    P1200730a.jpg
    103,7 KB · Wyś: 75

RHJG

New member
Bez reklam
Witam te rogi są be...delikatnie mówiąc ....nie chcę Ciebie martwić ale w Philipsie? sam sprawdź,może trafisz lepiej.

krzysiek_

Klub HDTV.com.pl
vip
Koledzy jeżeli chodzi o Philipsa i m w bo jestem w Holandii i w domu jest Toshiba 47 L7453 a tutaj do wyboru mam Panasa AS750 albo np philips PFS7109 i nie wiem juz co lepsze. Chodzi o tv i do filmów i do konsoli i do 48' ceny tych modeli od 750e do 800 max w sklepach i nie wiem co jest lepsze.

SandPetrus

New member
Witam.

Byłem dzisiaj u osoby, która sprzedaje AS650 i zrobiłem test podświetlenia. Jak sądzicie? Jest ok?
Cena jaką chce ten Pan to 2100zł Czy lepiej np. dołożyć 350zł i kupić Philips PFS7109/12?
Pozdrawiam!
Według mnie jak na ten model jest zupełnie dobra. Te ciemne rogi to trudno ocenić ze zdjęcia, bo aparat może przekłamywać. Niestety u mnie, choć na początku było wszystko dobrze, po kilku tygodniach zauważyłem przeświecającą diodę - jaśniejsza plamaka. Tak, więc przestrzegam, bo wada ujawniła się po jakimś czasie.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Z Tych co podałeś brałbym Panasonic AS750.
Jeśli Philips w tej klasie to PFS7509.

krzysiek_

Klub HDTV.com.pl
vip
Bo w sumie mam tę Toshibę od Ciebie i jest bardzo dobra tylko z Polski tam ją wysyłać to różnie może byc :( a tutaj nigdzie jej znaleźć nie mogę i problem a jeszcze coś byś w tej klasie zaproponował ? coś pokroju toshiby L7453 porównywalny ten PFS7509 ? lepszy gorszy ?

I tutaj w Media Markcie jest model PFK7509 różni się on czyms od PFS7509 czy tylko literą w modelu ?

Ostatnia edycja:

vespero

New member
Osobiście najbardziej zastanawiam sie nad Sonym w829 50" lub 42" gdyby tez miala 100hz ech.
Widzę niesamowite poparcie dla 48 as640.
Bylem dziś w sklepie i niestety 48as640 stal na ścianie z wieloma i sygnał byl żaden za to z boku oddzielnie stal as600.

I tu moje pytanie czy tylko 48as640 ma natywne 100hz czy 50as600 oprócz braku 3d ma 100hz.
I czy tylko 48as640 ma 100hz. W euro bywa 40as640 ale z tego co czytam chyba tylko 48 ma 120hz czy sie mylę?

Na dodatek te aktywne 3d i brak okularów zarówno w zestawie jak i w możliwosci zakupu a jak juz to cena 1szt. ponad 259zl brrr, a okulary Samsunga niby dobre i tańsze, ale tez podobno nie działają jak trzeba.

Ostatnia edycja:

SandPetrus

New member
Bylem dziś w sklepie i niestety 48as640 stal na ścianie z wieloma i sygnał byl żaden za to z boku oddzielnie stal as600.

I tu moje pytanie czy tylko 48as640 ma natywne 100hz czy 50as600 oprócz braku 3d ma 100hz.

Masz odpowiedz, co warte jest porównywanie telewizorów podłączonych w sklepie za pomocą spliterów. Z serii AS to 640 jest najtańszy z 100/120 Hz.

Do góry