Philips PFL7603D/12 problem

qba52

New member
Witam
Właśnie zakupiłem tv 7603D 42''. Po podłączeniu do prądu tv sam się włącza i pokazuje się pierwszy ekran konfiguracji z wyborem języków. Niestety nie mogę nic zrobić tv nie reaguje na pilota, panel boczny też nie działa. Czy ktoś wie co to może być. Tv oczywiście ma warancję i jak nic nie poradzę to po prostu dam go do servisu ale to jak wiecie min 2 tygodnie z głowy.

ekd

New member
Witam.
Nie wiem czy nie za późno, ale może coś podpowiem.
Mam podobny problem z 42PFL5603D/12. Zaczęło się po aktualizacji firmware, oryginalnego ze strony Philipsa. Po kontakcie z Philipsem zalecili zgłoszenie serwisowe. Już się umówiłem, czekam na serwisanta. Doradzam kontakt z ich infolinią, nic innego nie pomoże :(

pixelangel

New member
Sam miałem takowy problem lecz odrazu w dniu dostarczenia mi sprzetu, po zanotowaniu tej nieprawidłowości , poprostu odesłałem sprzet do sprzedawcy.
Na jednym z forum żalił się jeden klient że 5 razy wymieniano mu tv i każdy miał tą sama wadę.
Swoja droga ,myślałem żę Philips naprawił ten błąd , bo o takowych wadach było juz wiadomo podczas premiery nowej serii tych lcdkow ,czyli to będzie prawie rok.

Ostatnia edycja:

kiros

New member
ja mialem cos takiego po 6 miesiacach uzywania co wyslalem do naprawy przychpdzil z ta sama wada i tak 2 razy a juz po trzecim razie dostalem nowy tyle ze wleklo sie to jakies 2 miesiace :/

ekd

New member
Witam.
Mój telewizor wrócił z serwisu po ponad 2 tygodniach. Opis naprawy: AKTUALIZACJA SOFTWARE. Coś co można było zrobić u klienta w domu w 5 minut. Mało tego, telewizor się nie wiesza co prawda, ale wgrano mi stary soft, starszy od tego, który ja wgrywałem, co właściwie dyskwalifikuje tę operację jako "aktualizacja". Dostępna jest na stronie Philipsa najnowsza, grudniowa wersja softu, która likwiduje między innymi problem skaczącego kontrastu i jasności. Może ktoś już go używał i powie czy jest stabilny...

Do góry