Philips PFL 8606K

yaw85

New member
Powiem ze u mnie to tak samo. Nie mam porownania do innych poza Samsungiem 40 cali i widze tam podobny efekt z tym ze bardziej widoczny w rogach.
Zabawa opcjami jasnosci/kontrastu itd powinna ci pomoc troche to zniwelowac.

Powiem ze u mnie to tak samo. Nie mam porownania do innych poza Samsungiem 40 cali i widze tam podobny efekt z tym ze bardziej widoczny w rogach.
Zabawa opcjami jasnosci/kontrastu itd powinna ci pomoc troche to zniwelowac.

W trybie OSOBISTYM jest znacznie mniej widoczny efekt jasnych plam - prawie wcale.

Wczoraj odebrałem dwie pary okularów PTA516 do tv.

Włączyłem gry na PS3 na krótko by sprawdzić:
Gran Turismo 5 - fajny efekt ale nie powala i obraz widać wyraźnie że konsola już nie wyrabia graficznie bo momentami przycina animacja.
Killzone 3 - gra wygląda super w tym trybie, daje ogromną frajdę i przyjemność z grania, animacja jest płynna.
Wipeout -muszę sprawdzić.

Dziś obejrzę dwa filmy blu-ray 3D "Wielkie kaniony" oraz "Dziki ocean" a jutro może z pendrive Avatar 3D.

Ps. W instrukcji jest napisane by ściągnąć obie folie ochronne, a nie widzę żadnych a nie chcę skrobać po tych szkiełkach by sprawdzić czy jakieś folie są i uszkodzić te szkiełka.

Ostatnia edycja:
DUAL VIEW

Hm... według mnie tylko średnio niestety!

Grać się da i jest fajnie bo każdy ma niby swój obraz, dlaczego niby bo - podczas grania we dwóch obraz przenika i minimalnie widać obraz drugiego gracza i dlatego jest to niedopracowane. Najbardziej jest to widoczne podczas ciemnych obrazów w grach ale i przy jasnych jest to widoczne :???:

Efekt 3D w grach i filmach natomiast jest super - polecam, ogląda i gra się świetnie :)

Ostatnia edycja:

Gaspierro

New member
Posiadam omawiany telewizor w wersji 46 calowej i ma kiepski kąt widzenia, w porównaniu np, do 42 calowego starego SHARPA LCD znajomego. Czy to kwestia tego, że PHILIPS jest LED, a Sharp LCD? czy jest to winą użytej szyby, która miałą bodajże poprawić kontrast i spełniać funkcję ochronne dla ekranu, czy może poprostu jest cos nie tak z moim telewizorem?

Dla przykłądu stoję 3metry od telewizora, robię teraz 2 duże kroki w bok (2m) i obraz jest już jakby za mgłą....

Witam.

Pojawiła się nowa aktualizacja jakiś czas temu:

Q5551-0.14.99.0

Ale minusem jest to iż bez względu na Tryb obrazu pozostaje poprzednie ustawienie Trybu dźwięku.
Wcześniej było tak że każdy Tryb obrazu zapamiętywał ustawienie dźwięku indywidualnie.

pzdr.

Hej koledzy.
Czy nagrywaliście już na dysk zewnętrzny filmy z telewizora PFL8606K.
Rozważam zakup dysk twardy zew. by nagrywać, podobno odtworzyć nagrania można tylko z tego tv. Na kompa się nie zrzuci...:-(
Pzdr.

Do góry