Moje pierwsze doświadczenia/kontakt z tym tv w wersji 40" jest bardzo dobry.
Posiadałem pare miesięcy temu inny tv 40" więc mam obraz różnic jakie zauważyłem.
WYKONANIE - jest hi-end, tv bardzo dobrze spasowany, dobry gatunkowo plastik, porządne wejścia i wyjścia które są fajnie rozmieszczone. Podstawa pod tv jest metalowo-aluminiowa, pilot piękny aluminiowy, super leżący w dłoni.
DŹWIĘK - wiadomym jest że w tv LCD/LED/PLAZMA są malutkie głośniczki więc dźwięk jest skromny "szczupły" i najlepiej podłączyć wzmacniacz lub amplituner z porządnymi kolumnami by cieszyć się mocnym i mięsistym dźwiękiem ale.... dźwięk z tego tv jest na bardzo dobrym poziomie biorąc pod uwagę tv innych marek. Myślę że jest to zasługa iż głośniki są zamontowane w podstawie pod tv i dzięki temu są większe/lepsze i mają większą komorę wewnętrzną do daje lepszy dźwięk z głębszym basem.
OBRAZ - tu zaczynam oglądać dopiero (wczoraj nabyłem tv więc jeszcze nie ustawiłem w 100% wszystkich parametrów obrazu) ale oglądając blu-ray w trybie fabrycznym "kinowym" jest bardzo dobrze.
Filmy DVD - nie oglądałem jeszcze.
Telewizja kablowa cyfrowa - poprzez kartę CI czy to obraz SD czy HD jest uważam lepiej niż się spodziewałem

więc tu jestem bardzo zadowolony skalowanie jest na wysokim poziomie i miło się ogląda i nic nie drażni/nie męczy.
GRY - grałem póki co w dwie gry w trybie fabrycznym "gry" i faktycznie ten tv ma bardzo mały input lag dużo przyjemniej się gra niż na innych tv i jest to zauważalne!
Obraz w grach w ogóle się nie tnie nie haczy, wyświetlany jest wyraźnie, czysto.
TRYB 3D (filmy i gry)
Czekam na dwie pary okularów - idą aż z głównego magazynu na Europe więc póki co nie mogę nic napisać jak wrażenia.
OBSŁUGA TV - jest bardzo łatwo i przejrzyście, wszystkie opcje szybko się przełączają, bardzo fajnie rozwiązano ustawianie programów według swojej kolejności. Super też jest opcja w której wszystsko dokładnie jest opisane co i jak ustawiać (taki samouczek).
Na tą chwilę jestem bardzo zadowolony ale zawsze na początku są same achy i ochy hehe także jak pożyję trochę z tym tv to może zauważę jakieś wady lub więcej plusów.
To tyle w skrócie.
Zachęcam innych użytkowników do wpisywania swoich spostrzeżeń.