Hello,
w związku z tym, że mogę go mieć nowego za 5.5k pln moje pytanie jest następujące:
Czy oled65705/12 to dobry wybór ?
Jaki OLED w 65'' z tych "tanich" oledów jest warty uwagi ?
Dokładnie to, że jeśli masz całkowicie czarną lub nawet szarą scenę, to podświetlenie świeci i to dość mocno na biało zamiast się całkowicie wygasić. Tylko w trybie Gra ambilight działa poprawnie, ale też ten tryb działa nazbyt "nerwowo" w przypadku filmów.
Natomiast jestem zachwycony systemem w tym TV. To najlepszy system, jaki istnieje. Wczoraj wrzuciłem sobie aplikację do filmów - Mx player, żeby móc przez sieć oglądać filmy z komputera w 4k. Działa to rewelacyjnie - lepiej niż bezpośrednio z komputera przez kabel HDMI. Ten fabryczny tryb sieć przestał wykrywać mi multimedia na kompie...
Dokładnie to, że jeśli masz całkowicie czarną lub nawet szarą scenę, to podświetlenie świeci i to dość mocno na biało zamiast się całkowicie wygasić. Tylko w trybie Gra ambilight działa poprawnie, ale też ten tryb działa nazbyt "nerwowo" w przypadku filmów.
Natomiast jestem zachwycony systemem w tym TV. To najlepszy system, jaki istnieje. Wczoraj wrzuciłem sobie aplikację do filmów - Mx player, żeby móc przez sieć oglądać filmy z komputera w 4k. Działa to rewelacyjnie - lepiej niż bezpośrednio z komputera przez kabel HDMI. Ten fabryczny tryb sieć przestał wykrywać mi multimedia na kompie...
nie widzę ramek (chociaż cienkich)
Ja mam ustawione tak:Cześć wszystkim dołączyłem do userów forum, mimo że forum znam i przeglądam już od dłuższego czasu.
Kilka dni temu kupiłem Philips oled705 (udało się upolować w sklepie reklamowanym przez Cleo w cenie poniżej 4k - nowy nieużywany). Szukałem ogólnie oleda w cenie do 4,5k - na moje potrzeby nie chciałem inwestować więcej natomiast musiał to być oled (do tej pory używałem LG nano także przepaść). Długo faworytem był LG b13, jednak widząc promocje na Philipsa 705 wybór padł właśnie na niego. Czy dobrze? Jeszcze nie wiem Przekopałem pół internetu a i tak najwięcej info znalazłem tu na forum, oledy Philipsa chyba nie są tak popularne jak LG.
Pierwsze wrażenia - kosmos - ambilight, obraz, dźwięk.
Oczywiście jak pewnie każdy - chce wycisnąć z obrazu jak najwięcej i szukam dedykowanej/optmalnej konfiguracji Philipsa. Zdaję sobie sprawę, że tryb film to nie wszystko. Więcej ustawień można znaleźć dla innych oledów philipsa - posiłkować się nimi czy może jest jakiś zestaw dedykowanych ustawień konkretnie pod 705?
Pozdrawiam