Też zainstalowalem. Poza wersją Androida i poziomem poprawek raczej zmiany marginalne.
Moim zdaniem Philips odwalił kawał dobrej roboty. Cały system działa lepiej i płynniej. Aplikacje nie mają przycięć i Amazon w końcu działa normalnie. Ambilight działa szybciej i dokładniej. W oledach dodali zmianę poziomu wygaszania statycznych elementów (są 3 opcje: wyłącz, normalny i wysoki). Jeszcze subiektywne odczucie to poprawa obrazu, lepszy kontrast, bardziej stonowane kolory. No i oczywiście naprawili dużo bugów np. z arc i ustawieniami ułatwień dostępu.Też zainstalowalem. Poza wersją Androida i poziomem poprawek raczej zmiany marginalne.
Nie mam jak zmierzyć mocy ale wydaje mi się, że jest ok. Możesz sprawdzić uprawnienia, usunąć cache, wyłączyć go od prądu na 2-3 minuty. Może to pomoże. To duża aktualizacja, wiec zaleca się zrobić reset.Chyba znalazłem poważny problem z tym oprogramowaniem. Telewizor po wyłączeniu nie usypia się. Przez co cały czas pobiera ponad 12W oraz jest połączony z siecią (po uśpieniu karta sieciowa jest wyłączana). Od razu mówię, że nie przywracałem ustawień fabrycznych i nie zamierzam od nowa konfigurować wszystkiego. Spróbuje dojść co blokuje usypianie.
Użyłeś złego podmiotu w pierwszym zdaniu Powinno być "z tym telewizorem" zamiast "z tym oprogramowaniem". Na starym oprogramowaniu też tak jest i można to łatwo sprawdzić. Wystarczy przejść na standby i odpalić np. Youtube na komórce. Telewizor jest widoczny do castowania i można go w ten sposób wybudzić. To oznacza, że wifi działa przez cały czas. Zmierzyłem takim chińskim miernikiem do sprawdzania poboru mocy urządzeń i pokazuje wtedy zużycie 14.8W. Mam też nowszego Philipsa 55PUS9206 i tamten nie jest widoczny do castowania podczas standby. Szukałem w opcjach Androida, czy przypadkiem nie ma do tego jakichś ustawień, ale nic nie widzę. Po prostu ten typ tak ma.Chyba znalazłem poważny problem z tym oprogramowaniem. Telewizor po wyłączeniu nie usypia się. Przez co cały czas pobiera ponad 12W oraz jest połączony z siecią (po uśpieniu karta sieciowa jest wyłączana). Od razu mówię, że nie przywracałem ustawień fabrycznych i nie zamierzam od nowa konfigurować wszystkiego. Spróbuje dojść co blokuje usypianie.
Użyłeś złego podmiotu w pierwszym zdaniu Powinno być "z tym telewizorem" zamiast "z tym oprogramowaniem". Na starym oprogramowaniu też tak jest i można to łatwo sprawdzić. Wystarczy przejść na standby i odpalić np. Youtube na komórce. Telewizor jest widoczny do castowania i można go w ten sposób wybudzić. To oznacza, że wifi działa przez cały czas. Zmierzyłem takim chińskim miernikiem do sprawdzania poboru mocy urządzeń i pokazuje wtedy zużycie 14.8W. Mam też nowszego Philipsa 55PUS9206 i tamten nie jest widoczny do castowania podczas standby. Szukałem w opcjach Androida, czy przypadkiem nie ma do tego jakichś ustawień, ale nic nie widzę. Po prostu ten typ tak ma.
Ja z kolei miałem te przypadłość w poprzedniej wersji firmware'u. Po wyłączeniu na routerze widać było jeszcze długo połączenie z TV. Po aktualizacji, jak wyłączę TV po chwili wifi już nie jest aktywne.Chyba znalazłem poważny problem z tym oprogramowaniem. Telewizor po wyłączeniu nie usypia się. Przez co cały czas pobiera ponad 12W oraz jest połączony z siecią (po uśpieniu karta sieciowa jest wyłączana). Od razu mówię, że nie przywracałem ustawień fabrycznych i nie zamierzam od nowa konfigurować wszystkiego. Spróbuje dojść co blokuje usypianie.
Tak jak napisali, masz w ustawieniach odpowiednie opcje i po ich wyłączeniu, telewizor rozłącza się z siecią i wchodzi w głębokie uśpienie. Miałem tak na oprogramowaniu ATV9 oraz mam na nowym ATV11.Użyłeś złego podmiotu w pierwszym zdaniu Powinno być "z tym telewizorem" zamiast "z tym oprogramowaniem". Na starym oprogramowaniu też tak jest i można to łatwo sprawdzić. Wystarczy przejść na standby i odpalić np. Youtube na komórce. Telewizor jest widoczny do castowania i można go w ten sposób wybudzić. To oznacza, że wifi działa przez cały czas. Zmierzyłem takim chińskim miernikiem do sprawdzania poboru mocy urządzeń i pokazuje wtedy zużycie 14.8W. Mam też nowszego Philipsa 55PUS9206 i tamten nie jest widoczny do castowania podczas standby. Szukałem w opcjach Androida, czy przypadkiem nie ma do tego jakichś ustawień, ale nic nie widzę. Po prostu ten typ tak ma.
Możecie sprawdzić u siebie zarówno na ATV11 jak i ATV9, czy też wam zniknął?