Philips HMP3000

Pan-Pikus

Banned
Mam takie pytanie względem dysku zewnętrznego 500 GB lub 1TB ?
Posiadam TOSHIBA 500GB USB3 (z Biedronki) to ten model:
toshiba-stor-e-basics-500gb-usb3-0 (to ten sam co w sklepie Euro), ale ten dysk ma problemy z tym sprzętem Phipisa, mam wrażenie jakby te USB3 powodowało problemy mianowicie tnie filmy .MKV a ja tylko takie oglądam przeważnie po 720p
Pożyczyłem LG 500GB na USB2 i testuje już 2 dzień i wszystko śmiga idealnie, więc stawiam, ze ten sprzęcik nie lubi dysków na USB3 jedynie poprawna praca poprzez USB2
Podłączyłem także 1TB Samsunga (kieszeń zew. z własnym zasilaniem) na USB2 też wszystko OK.

Dlatego mam prośbę?
Jakie używacie zewnętrzne dyski (i po ile GB) najlepiej takie, które są jeszcze w sprzedaży, sprawdzony sprzęt który nie tnie filmów .mkv ?

Ostatnia edycja:

Paleczek

New member
Też właśnie takiej nie mam próbowałem z 4gb Toshibą i 16gb Kingstonem i bez problemu ....podczas równoczesnego podłączenia karty pamięci i pendraiwu odtwarzacz lekko głupieje wyświetla się komunikat że urządzenie nie zostało rozpoznane ale po chwili napis znika i wszystko idzie
Pobrałem ostatnią aktualizację i niestety dalej nie czyta plików MOV - nie wiem czy to tylko u mnie ,czy u Was też

Ten odtwarzacz nie obsługuje plików MOV

Jarek882

New member
Problem z odtwarzaczem philips HMP-3000

Witam! Mam problem z wyżej wyminionym odtwarzaczem ponieważ gdy oglądam film przycina się tak ze stanie odtwarzanie wróci ponownie i znów przytnie dzieje sie tak co jakies 20 minut. Oprogramowanie wgralem najnowsze. Dysk który jest podpiety pod odtwarzacz to wd my passport 750gb. Prosze o pomoc.

FFooXX5

Klub HDTV.com.pl
VIP
wgraj jeszcze raz nowy system. Powiem ci szczerze że też mam ten odtwarzacz i planuje z czasem wymianę na coś konkretnego. Ten ma czasami swoje jazdy, czasami zgubi na moment obraz albo dźwięk. Brak DTSHD :(. strasznie się rysuje błyszcząca obudowa i brak usb z tyłu tez jest męczące bynajmniej wizualne z boku kable mnie drażni. Jest to dobry odtwarzacz dla niewymagających lub na początek zabawy z odtwarzaczami. Lubi sobie też czasami klatkować nie zawsze ale zdarzy się

Slawko1

New member
Bez reklam
Przepis na dobre napisy w materiale 3D, Side by Side lub Over Under

Potrzebny program 3D Subtitler
3D Subtitler 2.7.1.0 | Software - Digital Digest
3D Subtitler do działania wymaga zainstalowanej Java SE 7 Runtime Environment.

Podam tylko ustawienia do opcji które mogą powodować jakieś trudności ;)

Odpalamy program

Wczytujemy napisy w formacie .srt

BDSsu2sub path: musi prowadzić do folderu z programem i wybrać BDSup2Sub.jar inaczej nie będzie działać.

Character table: Środkowoeuropejski (1250)

3D Type: SBS lub OU w zależności od materiału video

FrameRate: prawdopodobnie 23.926 fps
ale warto sprawdzić ile ma materiał video i tyle ustawić.

Output Format: VobSub idx/sub

Output size: większość materiału 3D ma 1080p
ale tez warto sprawdzić.

Klikając w przycisk Check Input można
sprawdzić jak mniej więcej będą wyglądać napisy.

Teraz tylko pozostaje kliknąć w Convert :)

Dodatkowo:
Tutorial 3d Subtitler (Legendas 3D SBS)
Tutorial 3d Subtitler (Legendas 3D SBS) - YouTube

Jarek882

New member
Niestety nadal mam problem z przycinającymi sie filmami czasami tak tnie ze nie da sie oglądać. Może to wina ze dysk jest na usb 3.0 kompatybilny z 2.0 ?

Slawko1

New member
Bez reklam
Niestety nadal mam problem z przycinającymi sie filmami czasami tak tnie ze nie da sie oglądać. Może to wina ze dysk jest na usb 3.0 kompatybilny z 2.0 ?

Prawdopodobnie są właśnie problemy z kompatybilnością z usb 3.0

Inna możliwość to dysk pracuje na granicy zapotrzebowania na prąd
i może dlatego przycina na filmach.

Może hub aktywny usb 2.0 (czyli taki z zasilaczem) rozwiązałby problem
ale nie wiem czy taki HUB będzie też dobrze obsługiwany przez Playera.

Jak masz możliwość od kogoś pożyczyć taki hub aktywny to warto przetestować.

To są tylko moje teoretyczne rozważania, wiec aby nie było tak
że kupisz hub aktywny i dalej nie będzie działać i będą pretensje ;)

Ja mam podłączonego 2TB WD Elements 3.5 USB 2.0 z własnym zasilaczem
i działa wyśmienicie.

Jarek882

New member
Nie wiem co teraz robic dysk pod windowsem pracuje bez problemu predkosci odczytu jak i zapisu bardzo dobre. moze juz player odmawia posluszenstwa?

Do góry