To jest rozwiązanie Philipsa.
Jak często słuchasz sprzętu ?
Jak często będziesz korzystać rozstawionych głośników ?
Jeszcze nikt się nie rozczarował więc nie potrzebnie siejesz zamęt.
Chcesz wyjąć je z obudowy , potrzebujesz do innego sprzętu ?
Kiki czy możesz sprawdzić jak wygląda kwestia dostania się do akumulatorów odczepianych satelit? Słabym punktem po wielu latach może okazać się ich system zasilający.
Zastanawia mnie czemu dostępność tego zestawu i HTL9100 jest taka słaba.
Skoro to są tak dobre zestawy to powinno być tego więcej w sklepach a tu jak na lekarstwo. HTL9100 można dostać jedynie w MM i jego bracie Saturnie, a Fidelio E5 to ze świecą szukać.
Ludzie na pniu wykupują czy producent nie wytwarza tego za dużo?
Taka polityka Philipsa. Ludzie na forach o tym piszą od dawna, i to nie tylko w Polsce. Produkt jest przeważnie dobry. Po chwili pojawiają się nagrody. I tak rokrocznie. Dostępność słaba, przeważnie w sieci sklepów które podałeś. I nie chodzi tylko o dźwięk. Dawniej telewizory tej marki były wszędzie. Obecnie tak różowo nie jest. Smutne, ale prawdziwe. LG i Samsung jakoś dają radę.
Co do Fidelio E5 to polecam poniższą lekturę:
https://www.avforums.com/threads/philips-fidelio-e5-wireless-surround-css7235y.1887580/
Hmmm to teraz dałeś mi do myślenia.
Chcę wybrać pomiędzy HTL9100 u właśnie E5. Na początku myślałem o HTL9100 ale później zdecydowałem się na E5, który jednak wygląda o niebo lepiej no i cena też jest o kilka stów niższa. Ale z kolei w innym wątku ktoś wspomniał o whathifi.com i ich ocenie - HTL9100 5 gwiazdek a E5 tylko 3. W linku od Ciebie generalnie opinie bardzo pozytywne. A więc myślenie zaczyna się od nowa...
To ja ten ktos z innego watku . Jest jeszcze jedna sprawa. Fidelio 9100 ma w tej chwili nowe otwarcie czyli wyszla jego nowa wersja, ktora podobno jest jeszcze lepsza. Oznaczono ja symbolem B5.