Niestety wylaczylem pasmo 5 ghz, zostawilem tylko 2.4 i nic sie nie zmienilo caly czas to samo..Problem może polegać ze masz router ustawiony na dual-band wypróbuj przez 2.4 czy 5 ghz niektóre urządzenia nie łącza się z 5 ghz
Niestety wylaczylem pasmo 5 ghz, zostawilem tylko 2.4 i nic sie nie zmienilo caly czas to samo..Problem może polegać ze masz router ustawiony na dual-band wypróbuj przez 2.4 czy 5 ghz niektóre urządzenia nie łącza się z 5 ghz
Niestety nie mam takiej możliwości, podkresle ze mam wiele sprzętów sparowanych z wifi i nigdy nie miałem zadnego problemu tylko tu cos nikt nie może rozgryźć o co chodzimasz możliwość postawienia tego na innym routerze??
Router jest ok 5m zasieg z wifi ma wszystkie kreskiBo ciężko tak jednoznacznie odpowiedzieć nie mając sprzętu przed sobą co jest powodem... Nieraz mimo opisu ktoś robi jakiś błąd którego nie da się wychwycić na odległość. Gdybym miał to u siebie to bym wiedział... W jakiej odległości masz router od soundbara??
Mam w domu dwa routery i ten sam efekt. Wyłączyłem na jednym 5ghz i nie pomogło. Ktoś rozwiązał problem?
Tutaj na pewno nie ma problemu. W sieci domowej podłączony dysk do routera, zidoo z9, denon ceol i wszystko lata. Próbowałem już aplikacjami philips sound i ps fine tune zmusić do połączenia i tylko najpierw w telefonie zapisuje sieć, potem próbuje połączyć i wyskakuje błąd połączenie ip.