Problemów z poświatą nie mam. W HDR10 kolory mam igła. Co do problemów z soundbarem to zrób tak - w menu wejdź w ustawienia hdmi i to pod którym masz podłączony soundbar ustaw na standardowy. U mnie to pomogło a też mi tak dźwięk przerywał na ok 10 sekund..
Oczywiście że będzie. Dolby atmos działa jak najbardziej poprawnie. Nie mam ps5 tylko Xbox series s wiec nie pomogę z ustawieniami pod ps5. Pisz do kikiego on ma do wszystkiego... hehe ;p
Mam ten telewizor w mniejszym rozmiarze 55 w rogach nie mam tego o czym piszesz przeważnie jest tam ciemniej ponieważ trudno jest osadzić diody w rogach ten problem jest też w innych telewizorach ,mój jest dobrze skręcony ale rzeczywiście przy luzach może się dostawać tam kurz Odnośnie tego cloudingu czyli tej białej poświaty jest to szczególnie widoczne na niebieskim tle , u mnie nie ma aż tak ale jest coś takiego w kształcie łuku widać to szczególnie gdy się patrzy z boku ,można to w pewnym stopniu ograniczyć przez pobawienie się ustawieniami .Ja swój kupiłem tutaj na forum od Kikiego prosiłem go przed zakupem żeby wybrał mi model z "czystą matrycą " obiecywał że tak zrobi, ale jak widać na tym się tylko skończyło .Dlatego nie kupię niż nic nigdy od nieg
Czy aby na pewno chodzi tu o odpowiednią kalibrację?, znalazłem u kogos podobny problem, kto zgłosił to do Philipsa i w opowiedzi dowiedział się, że może to byc problem związany z kwantyzacją kolorów. Jesli chodzi o tą odpowiednią kalibrację, to można znaleźć gdzieś, odpowiednie ustawienia dla pus 9206?Piszmy już w jednym temacie bo zacząłeś w dwóch...
To co pokazujesz na fotkach to jest wina ustawień tv. Po poprawnej kalibracji nic takiego nie występuje.
Ok to jak możesz to podeślij. ogólnie to niektórzy piszą, że obraz dobrze odbiera im jak wybierają tryb obrazu calman. Jak dla mnie obraz jest zaciemny, podobny do trybu film.Mogę Ci podesłać takie ustawienia ale nie ma się co napalać bo taka raczej pseudo kalibracja znam przynajmniej 5 osób które mają taką samą Profesjonalna kalibracja jest robiona na konkretny egzemplarz
Miałem podobnie zarówno na philipsie jak i sony. W obydwu przypadkach pomogła poprawna kalibracja