mlody_tm tak jak pisze
donsalieri. Philips
9636 ma w zestawie soundbar firmy Bowers & Wilkins i 2000 nitów, a Philips
9506 jest bez soundbara (co może być zarówno wadą jak i zaletą) i jasność na poziomie 1500 nitów. Stąd już różnica w cenie.
Im większa liczba nitów w telewizorze, tym jaśniejszy jest wyświetlacz, a im jaśniejszy może być telewizor, tym lepszy będzie wygląd obrazu w jasnym pomieszczeniu. Im wyższy ten parametr (liczba nitów), tym
HDR będzie bardziej dostrzegalny.
Niestety tak jak pisze
RaphaelStark jest dużo negatywnych zdań na temat tych modeli.
Tu moje pytanie i odpowiedź od Działu Obsługi Klienta w Polsce odnośnie problemu z
local dimming.
To samo pytanie wysłałem 13 listopada do
Engineering Solutions (
link do kontaktu)
Dziś otrzymałem od nich taką odpowiedź (oryginał):
Thanks for contacting us, but based on the info we got, we cannot reply.
But even with more info, I have to inform you that we are a contract R&D organization that executes commissioned projects. We are not a Service&Repair group.
If this question is product related then please contact the service organization where you purchased this product.
W tłumaczeniu:
Dziękujemy za kontakt z nami, ale na podstawie informacji, które otrzymaliśmy, nie możemy odpowiedzieć, ale nawet z większą ilością informacji, muszę poinformować, że jesteśmy organizacją zajmującą się badaniami i rozwojem, która realizuje projekty na zlecenie. Nie jesteśmy grupą zajmującą się serwisem i naprawami. Jeśli to pytanie dotyczy produktu, prosimy o kontakt z serwisem, w którym zakupiono produkt.
To kto opracowuje aktualizację

Czwarty dzień mojego oczekiwania na aktualizację dla Philips MiniLed. Nadzieja usycha